Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Στο 40% η πιθανότητα Brexit – «Βλέπει» ευκαιρίες αγοράς βρετανικών μετοχών

JP Morgan: Στο 40% η πιθανότητα Brexit – «Βλέπει» ευκαιρίες αγοράς βρετανικών μετοχών
H υποαπόδοση των βρετανικών μετοχών τα προηγούμενα χρόνια τις έχει καταστήσει ελκυστικές και πιο φθηνές έναντι των υπολοίπων αγορών, επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε., σύμφωνα με το βασικό σενάριο της JP Morgan, αν και παραδέχεται ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου μπορεί να είναι οριακά θετικό, ενώ εκτιμά ότι η πιθανότητα ενός Brexit είναι στο 40%.
Όπως σημειώνει, μόλις η προεκλογική εκστρατεία για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινήσει στα σοβαρά, εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων θα ταχθεί στο πλευρό του στρατοπέδου που είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., η JP Morgan αναφέρει ότι ο αρχικός σπασμωδικός αντίκτυπος στην αγορά θα είναι αρκετά αρνητικός, όμως εκτιμά ότι η κατά συνέπεια αποδυνάμωση της στερλίνας και τη δράση από την Τράπεζα της Αγγλίας θα αμβλύνουν την πτώση των μετοχών.
Εν τω μεταξύ, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναφέρεται και στο βρετανικό χρηματιστήριο, σημειώνοντας ότι οι βρετανικές μετοχές τα τελευταία χρόνια ήταν αντιπαθείς σε πολλούς επενδυτές, όμως η «τέλεια καταιγίδα» αδύναμης στερλίνας, ελκυστικής αποτίμησης και βελτίωσης των εσόδων καθιστά τη δεδομένη χρονική στιγμή ιδανική για μια επιστροφή στις μετοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ακόμη και με τον αυξημένο κίνδυνο ενός πιθανού Brexit, οι χρηματοπιστωτικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρουν μια από τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον όπου οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με την έκθεσή τους σε πιο ριψοκίνδυνα assets.
«Η βασική μας ανησυχία ήταν το υψηλό βάρος του κλάδου εμπορευμάτων στον δείκτη, όχι επιπλέον νομισματική στήριξη από την κεντρική τράπεζα, ειδικότερα σε σχέση με την Ευρωζώνη, και η ισχύς της στερλίνας. Βλέπουμε ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες να ελαττώνονται», σημειώνει η JP Morgan.
Οι βρετανικές μετοχές έχουν υποαποδώσει σημαντικά έναντι τόσο των ευρωπαϊκών όσο και των παγκόσμιων μετοχών τα πρόσφατα χρόνια, με τον δείκτη FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου να υποχωρεί 4,9% το 2015 και 2,7% το 2014, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI και ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 κατέγραψαν κέρδη και τις δύο προαναφερθείσες χρονιές.



Ωστόσο, όπως αναφέρει η JP Morgan, η υποαπόδοση των βρετανικών μετοχών τα προηγούμενα χρόνια τις έχει καταστήσει ελκυστικές και πιο φθηνές έναντι των υπολοίπων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης