Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Δεν μπορούν να επιλύσουν από μόνες τους τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα οι κεντρικές τράπεζες

JP Morgan: Δεν μπορούν να επιλύσουν από μόνες τους τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα οι κεντρικές τράπεζες
Η λύση για το πρόβλημα της επιβραδυνόμενης ανάπτυξης σήμερα εναπόκειται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να επιλύσουν από μόνες τους τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα, ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της JP Morgan Chase International και πρώην κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ, Jacob Frenkel.
Μιλώντας στο CNBC στη Σαγκάη, πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ομάδας G20, ο Jacob Frenkel σημείωσε ότι η λύση για το πρόβλημα της επιβραδυνόμενης ανάπτυξης σήμερα εναπόκειται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Δεν εκτιμώ ότι το πρόβλημα σήμερα είναι πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας ή πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί από τις κεντρικές τράπεζες», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «στην πραγματικότητα, οι κεντρικές τράπεζες έχουν ήδη καταπονηθεί».
Μεταξύ των διαρθρωτικών πολιτικών που οι κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν είναι η βελτίωση της ευελιξίας του οικονομικού συστήματος, όπως και η ώθηση της κινητικότητας και της λειτουργίας της αγοράς εργασίας.
Τα σχόλια Frenkel έρχονται σε μια στιγμή που οι αγορές περιμένουν με κομμένη την ανάσα για μια συντονισμένη δράση από τις οικονομίες της G20 ώστε να αντιμετωπιστούν οι αβέβαιες παγκόσμιες μακροοικονομικές προοπτικές και οι αναταράξεις στις αγορές.
Μια τέτοια κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της JP Morgan, είναι απίθανο να συμβεί καθώς η κάθε χώρα αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης