Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Chase: Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί στο 81%

tags :
JP Morgan Chase: Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί στο 81%
Με την Fed να έχει περιορισμένα περιθώρια για χαλάρωση και με μία άκρως δυσλειτουργική Ουάσινγκτον, οι προοπτικές για κάποια βοήθεια δεν είναι πολύ καλές
Από τη στιγμή που τα εταιρικά κέρδη μπήκαν σε αρνητική τροχιά στα μέσα του 2015, η Wall Street αναρωτιέται εάν πρόκειται απλά για μία φάση ή για ένα σημάδι για κάτι χειρότερο.
Η ιστορία δείχνει ότι πιθανότατα ισχύει το δεύτερο.
Οι υφέσεις έχουν ακολουθήσει τα συνεχόμενα τρίμηνα πτώσεων των κερδών στο 81% των περιπτώσεων, σύμφωνα με ανάλυση της JPMorgan Chase που παρουσιάζει το CNBC, με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας να λένε ότι ανέλυσαν τα δεδομένα 115 ετών για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα.
Και τα νέα γίνονται ακόμη χειρότερα:
Από το υπολοιπόμενο 19% των περιπτώσεων, η ύφεση απεφεύχθη μόνο μέσω της νομισματικής πολιτικής ή μέσα από προγράμματα δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας.
Με την Fed να έχει περιορισμένα περιθώρια για χαλάρωση και με μία άκρως δυσλειτουργική Ουάσινγκτον να αποτελεί εμπόδιο σε κάποιου είδους δημοσιονομική ώθηση για την ανάπτυξη, οι προοπτικές για κάποια βοήθεια δεν είναι πολύ καλές.
Η προειδοποίηση έρχεται ενώ η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται στα περιθώρια της περιοχής διόρθωσης και εν μέσω μικτών στοιχείων για την κατάσταση της οικονομίας.
Η Citigroup αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε για τους αυξανόμενους κινδύνους για μία παγκόσμια ύφεση.
Πάντως, στελέχη της Fed τις τελευταίες ημέρες υποβαθμίζουν τον όποιον κίνδυνο για ύφεση.
«Απούσας μία ανάκαμψης στην κατανάλωση και με περαιτέρω αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, συνεχίζουμε να βλέπουμε έναν αυξανόμενο κίνδυνο για μία ύφεση των κερδών στις ΗΠΑ», τονίζουν οι αναλυτές της JP Morgan σε σημείωμά τους προς τους πελάτες.
Τα εταιρικά κέρδη ξεκίνησαν να μειώνονται σημαντικά στο 30 τρίμηνο του 2015 και η πτώση έγινε πιο ισχυρή στο 40 τρίμηνο, στο οποίο εκτιμάται ότι θα καταγραφεί μία πτώση 3,6%.
Ακόμη χειρότερα, οι μελλοντικές εκτιμήσεις επιδεινώνονται, δείχνοντας ότι η ζημιά δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι τουλάχιστον το 3ο τρίμηνο του 2016.
Τα κέρδη στο 1ο τρίμηνο του 2016 προβλέπεται ότι θα υποχωρήσουν κατά 6,5%, ενώ για το 2ο τρίμηνο αναμένεται νέα υποχώρησή τους κατά 1,1%.
Οι πωλήσει ήδη βρίσκονται στην περιοχή της ύφεσης, με 4 συνεχόμενα τρίμηνα υποχώρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης