Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευχαριστήρια επιστολή Cameron σε Juncker για τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ - Μ. Βρετανίας

Ευχαριστήρια επιστολή Cameron σε Juncker για τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ - Μ. Βρετανίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχαριστεί όσους εργάστηκαν με «δημιουργικότητα» για την συγγραφή του κειμένου
Επιστολή με την οποία ευχαριστεί θερμά τις ομάδες των διαπραγματευτών και νομικών συμβούλων που εργάστηκαν προκειμένου να συγγραφεί η συμφωνία που τελικά έγινε δεκτή για την νέα σχέση ΕΕ - Μ. Βρετανίας για τη «δημιουργικότητα» που επέδειξαν απυήθηνε προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron.
Τα θερμά λόγια με τα οποία απευθύνεται ο Βρετανός Πρωθυπουργός στην επιστολή, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείο ειδήσεων Reuters και εστάλη την Τετάρτη μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, έρχεται σε αντίθεση με τη δριμύτητα που επέδειξε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης πριν από 18 μήνες κατά την προσπάθειά του να εμποδίσει τον διορισμό του Jean Claude Juncker στην προεδρία της Κομισιόν επισημαίνει το πρακτορείο Reuters που εκτιμά ότι η επιστολή αυτή τονίζει την ανακούφιση που νιώθουν οι δύο πλευρές καθώς κατάφεραν να καταλήξουν σε συμβιβασμούς.
«Γνωρίζω πολύ καλά πόσο απαιτητική υπήρξε αυτή η διαπραγμάτευση και πόσο πολύ δημιουργικότητα και επαγγελματισμός χρειάστηκε από μέρος σας κι από μέρους του προσωπικού σας στην Κομισιόν» φέρεται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ν' αναφέρει στην επίστολή ο David Cameron ο οποίος αρχίζει την επιστολή του ως εξής:
«Αγαπητέ Ζαν Κλοντ,
Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την προσωπική σας δέσμευση ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτή η διαπραγμάτευση».
Εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι απέστειλε επιστολές στους 27 ηγέτες των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ όπως επίσης και στον Jean Claude Juncker, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.
«Διατύπωσε τα ευχαριστήριά του για τη δέσμευσή τους στο να διασφαλίσουν ένα επιτυχές αποτέλεσμα στην επαναδιαπραγμάτευση» τόνισε η αξιωματούχος.
«Η προσωπική σας συμβολή και σε συλλογικό επίπεδο της Επιτροπής στην επίτευξη αυτής της ιστορικής συμφωνίας ήταν απόλυτα απαραίτητες για την επιτυχία» επισημαίνει o David Cameron παρεκκλίνοντας από το πρωτόκολλο καθώς αναφέρεται με τα ονόματά τους στους αξιωματούχους.
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας μάλιστα υπογράφει την επιστολή του προς τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ιδιοχείρως:
«Με ευχαριστίες και τις θερμότερες ευχές,
Δικός σας, Ντέιβιντ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης