Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η JP Morgan απέλυσε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της λόγω διαφωνιών στη διαχείριση αποθεματικών

tags :
Η JP Morgan απέλυσε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της λόγω διαφωνιών στη διαχείριση αποθεματικών
H απομάκρυνση οφείλεται στην διαφορετική πολιτική που προωθούσαν οι δύο πλευρές σε ότι αφορά την διαχείρηση των αποθεματικών της τράπεζας
Στην απόλυση του επικεφαλής της διαπραγμάτευσης του χρέους της και ενός ακόμη υψηλόβαθμου στελέχους της προχώρησε αιφνιδιαστικά η JP Morgan.
Ο Andrew Lombara, πρώην επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Οικονομικών του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και ο Chi Lee αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την τράπεζα στις αρχές του χρόνου, με την τράπεζα να αποφεύγει να δώσει πληροφορίες γι αυτήν της την απόφαση.
Σύμφωνα πάντως με τους Financial Times η απομάκρυνση οφείλεται στην διαφορετική πολιτική που προωθούσαν οι δύο πλευρές σε ότι αφορά την διαχείρηση των αποθεματικών της τράπεζας.
Η Ρυθμιστική Αρχή Οικονομικών (FINRA) της τράπεζας κατηγόρησε τους πρώην επικεφαλής ότι δεν συμμορφώθηκαν σε κάποιες από τι διαδικασίες ελέγχου.
Η JP Morgan, που ηγείται σε αρκετές κατηγορίες της τραπεζικής αγοράς, έχει καταφέρει να δαμάσει τη θύελλα που πλήττει την τραπεζική αγορά τα τελευταία χρόνια καλύτερα από τους περισσότερους, ωστόσο τα έσοδά της από τη διαπραγμάτευση του χρέους, νομισμάτων και εμπορευμάτων έχουν μειωθεί σχεδόν κατά το ένα πέμπτο κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.
Ο Chi Lee αλλά και ο δικηγόρος του Andrew Lombara αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις διαφωνίες που υπήρχαν με την JPMorgan η οποία επίσης τηρεί την ίδια στάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης