Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολύ κοντά στις εκλογές η Ισπανία - Συζητήσεις με τους Σοσιαλιστές προανήγγειλαν Λαϊκό Κόμμα και Podemos μετά τη δεύτερη ψηφοφορία

Πολύ κοντά στις εκλογές η Ισπανία - Συζητήσεις με τους Σοσιαλιστές προανήγγειλαν Λαϊκό Κόμμα και Podemos μετά τη δεύτερη ψηφοφορία
Προσπάθεια αποφυγής των επαναληπτικών εκλογών
Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι επαναληπτικές εκλογές, το Λαϊκό Κόμμα και το Podemos (Μπορούμε) θα επικοινωνήσουν με τους Σοσιαλιστές (PSOE) προκειμένου να διαπραγματευτούν τον σχηματισμό κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο επικεφαλής του PSOE, Pedro Sanchez (φωτό), δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη δεύτερη ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή.
Σημειώνεται ότι στην πρώτη, χθεσινή ψηφοφορία δεν έλαβε τη δεδηλωμένη, καθώς δεν έλαβε τις απαραίτητες 176 ψήφους, παρά μόνον 130 από τις 350, όσοι είναι δηλαδή οι βουλευτές Σοσιαλιστών και Ciudadanos.
Λαϊκό Κόμμα και Podemos θα περιμένουν και τη δεύτερη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Παρασκευής, ώστε να ξεκινήσουν το Σάββατο νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που αν δεν στεφθεί από επιτυχία, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέες γενικές εκλογές τον προσεχή Ιούνιο.
Στην περίπτωση του Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρός του Mariano Rajoy θα επικοινωνήσει με τον Pedro Sanchez μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, σε μια προσπάθεια να πετύχει μια συμφωνία η οποία θα δώσει στην Ισπανία μια κυβέρνηση σταθερή και με μέλλον.
Από την άλλη πλευρά, το Podemos εκτιμά ότι είναι πιθανός ο διάλογος με τους Σοσιαλιστές, ο οποίος μπορεί να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και το Σάββατο, μετά τη δεύτερη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.
Όπως τονίζεται από το κόμμα, το σημαντικό είναι να αναζητηθούν λύσεις και γι' αυτό έχουμε δύο μήνες στη διάθεσή μας.
Για το Podemos, όπως ανέφερε ο γραμματέας Οργάνωσης του κόμματος, Sergio Pascual, πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέσσερα κόμματα, το σοσιαλιστικό PSOE, το Podemos (Μπορούμε), η Izquierda Unida (Ενωμένη Αριστερά) και το καταλανικό Compromis (Δέσμευση), που αθροιστικά ελέγχουν 161 έδρες.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης