Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τελετή παράδοσης στο ΕΚΑΒ δύο ασθενοφόρων που δώρισαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

tags :
Τελετή παράδοσης στο ΕΚΑΒ δύο ασθενοφόρων που δώρισαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Σήμερα έγινε η τελετή παράδοσης στο ΕΚΑΒ δύο ασθενοφόρων
Η τελετή παράδοσης στο ΕΚΑΒ δύο ασθενοφόρων που δώρισαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η «Εργατική Εθελοντική Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας» και ο «Εθελοντικός Σύλλογος Παροχής Βοήθειας Malteser» σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτήριο της Περιφέρειας παρουσία της Περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλογήρου.
Παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος των «Σαμαρειτών» κ. Ulrich Bauch, ο διευθυντής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χρήστος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της Λέσβου.
Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει η κίνηση αλληλεγγύης των «Σαμαρειτών» και των Malteser» προς τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, ιδίως λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό- μεταναστευτικό.
«Η έκκληση την οποία κάναμε για συμπαράσταση ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιβαρύνσεις από το προσφυγικό- μεταναστευτικό, βρήκε ανοιχτά σύνορα, πέρασε, έφθασε μέχρι την Εργατική Εθελοντική Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας και επέστρεψε πίσω με τις πράξεις της δωρεάς, αλλά και την πρόθεση που σήμερα μας εξέφρασαν να συνεχίσουν να συμπαρίστανται», είπε η κα. Καλογήρου.
Ακολούθησε σύσκεψη στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου η Περιφερειάρχης και οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι Φορέων και Εθελοντικών Οργανώσεων αναφέρθηκαν στις ανάγκες που έχει δημιουργήσει το προσφυγικό και μεταναστατευτικό ζήτημα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τομέα του Τουρισμού και ενδεικτικώς αναφέρθηκε ότι θα μπορούσαν οι «Σαμαρείτες» να παροτρύνουν τα 1,2 εκατομμύρια μέλη της Ομοσπονδίας τους να επιλέξουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τις διακοπές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης