Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα WSJ: Τον Ιούνιο 2016 και όχι την ερχόμενη εβδομάδα η επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed

Έρευνα WSJ: Τον Ιούνιο 2016 και όχι την ερχόμενη εβδομάδα η επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed
Το βασικό επιτόκιο της Fed (benchmark federal-funds rate) θα έχει αυξηθεί σε 0,92% μέχρι το τέλος του 2016
Μεγαλύτερη πιθανότητα αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve) τον Ιούνιο 2016 και όχι την ερχόμενη εβδομάδα, προβλέπουν οι επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε σχετική έρευνα της αμερικανικής εφημερίδος Wall Street Journal (WSJ).
Συγκεκριμένα, το 76% των συμμετεχόντων στην έρευνα (από 60% σε προηγούμενη έρευνα), εκτιμά ότι η επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ είναι πιθανότερο ότι θα χρειαστεί ακόμα δύο μήνες, ενώ μόλις το 3% αυτών αναμένουν αύξηση επιτοκίων στη συνάντηση της αρμόδιας Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) την ερχόμενη εβδομάδα.
Για το 15% των συμμετεχόντων στην έρευνα της WSJ, τα παρεμβατικά επιτόκια της Fed αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα μετά και από τον Ιούνιο 2016, εκ των οποίων 6% προβλέπει επόμενη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο 2016.
Οι ερωτώμενοι προβλέπουν κατά μέσο όρο, ότι το βασικό επιτόκιο της Fed (benchmark federal-funds rate) θα έχει αυξηθεί σε 0,92% μέχρι το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης