Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η επιβράδυνση στην Κίνα, η προσφυγική κρίση, το Brexit και… ο D. Trump οι μεγαλύτερες απειλές

JP Morgan: Η επιβράδυνση στην Κίνα, η προσφυγική κρίση, το Brexit και… ο D. Trump οι μεγαλύτερες απειλές
Μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το 2016 αναμένει το 50% των επενδυτών, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της JP Morgan
Η επιβράδυνση στην Κίνα (26%), η προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη (25%), το ενδεχόμενο Brexit (24%) και… ο Donald Trump (17%) είναι οι τέσσερις μεγαλύτεροι κίνδυνοι, σύμφωνα με τους πελάτες της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, JP Morgan.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που διενέργησε η επενδυτική τράπεζα στους επενδυτές-πελάτες της, ως κυριότερες απειλές αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και της προσφυγικής κρίσης, η πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, η εκλογική νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές εμπορευμάτων (7%).

Screen Shot 2016 03 15 at 2.25.38 PM

Επιπλέον, η πλειοψηφία των επενδυτών (62%) εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2% με 2,5% το 2016, ένα ποσοστό της τάξεως του 20% εμφανίζεται πιο αισιόδοξο, καθώς «βλέπει» το παγκόσμιο ΑΕΠ στο +2,5-3%, ενώ το 15% προβλέπει ενίσχυση του ΑΕΠ κάτω από 2%.
Παραδόξως, κατά τον σχολιασμό της JP Morgan, οι μετοχές των αναδυόμενων οικονομιών εκτιμώνται ως οι επενδύσεις με τις ελκυστικότερες αποδόσεις (28%), ενώ, στη σχετική λίστα, ακολουθεί ο χρυσός ( 21%).
Ως προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε ότι θα προχωρήσει σε μόλις μία αύξηση των επιτοκίων της το 2016, ενώ το 18% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις εντός του έτους, το 28% προβλέπει δύο αυξήσεις και μόλις το 3% προβλέπει τρεις.
Τέλος, σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου, σχεδόν το 50% αναμένει διατήρηση των τιμών του Brent στα 40 με 50 δολάρια ανά βαρέλι, το 33% εκτιμά ότι η τιμή του θα υποχωρήσει στα 30 με 40 δολάρια, ενώ 10% βλέπει την τιμή κάτω από τα 30 δολάρια και, επίσης, 10% πάνω από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης