Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: ΗΠΑ, η χώρα των αυξανόμενων ελλειμμάτων - Επιδεινώνονται συνεχώς οι προοπτικές

Wells Fargo: ΗΠΑ, η χώρα των αυξανόμενων ελλειμμάτων - Επιδεινώνονται συνεχώς οι προοπτικές
Eκτιμά ότι το ομοσπονδιακό χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα 10 χρόνια από το 2,9% του ΑΕΠ το οικονομικό έτος 2016 στο 4,9% του ΑΕΠ το 2026
Αύξηση του χρέους στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό σε σχέση με το μέγεθος της αμερικανικής οικονομίας για πρώτη φορά από το 2009, αναμένει η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo, κάτι που όπως σημειώνει μετατρέπει εκ νέου τις ΗΠΑ στη χώρα των αυξανόμενων ελλειμμάτων.
Μάλιστα, εκτιμά ότι το ομοσπονδιακό χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα 10 χρόνια από το 2,9% του ΑΕΠ το οικονομικό έτος 2016 στο 4,9% του ΑΕΠ το 2026.
Το αποτέλεσμα, επισημαίνει η Wells Fargo, είναι ταχεία αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης του εθνικού χρέους από το 75,6% του ΑΕΠ στο 86,1% του ΑΕΠ για τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, τα ομοσπονδιακά ελλείμματα θα αυξηθούν σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας για πρώτη φορά από το 2009 και θα συνεχίσουν να αυξάνονται για την επόμενη δεκαετία, με αποτέλεσμα αύξηση του επιπέδου του χρέους, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, την αμερικανική οικονομία και τη λήψη αποφάσεων από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης