Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο δήμαρχος Λέσβου στην El Pais: Η πολιτική της Ε.Ε., αιτία των ναυαγίων προσφύγων

Ο δήμαρχος Λέσβου στην El Pais: Η πολιτική της Ε.Ε., αιτία των ναυαγίων προσφύγων
Κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι έχουν διπλή γλώσσα για τη διαχείριση των χιλιάδων Σύρων που ζητούν να μείνουν στην Ευρώπη
Η πολιτική της Ε.Ε. είναι η αιτία των ναυαγίων των πλοίων που έρχονται σε ακτές όπως οι ελληνικές, σημειώνει με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος βρέθηκε χθες στη Βαρκελώνη, όπου μαζί με τους ομολόγους του της Βαρκελώνης και της Λαμπεντούζα υπέγραψαν συμφωνία τεχνικής συνεργασίας.
Όπως αναφέρει, «οι ευρωπαίοι επίτροποι ιδιωτικά αναγνωρίζουν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η καταγραφή των προσφύγων στην Τουρκία και από εκεί να διευκολυνθεί το ασφαλές πέρασμά τους, όμως μετά επιλέγουν άλλα πράγματα».
«Αφήνουμε αυτά τα άτομα στο έλεος των διακινητών ή των ξενοφοβικών ομάδων», σημειώνει.
Ο δήμαρχος της Λέσβου αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα χρήματα έχει δαπανήσει ο δήμος για τους πρόσφυγες, επισημαίνοντας ότι «είναι πιο σημαντική η ενέργεια με την οποία ο κόσμος βοηθά ενώπιον αυτής της κρίσης».
Ο κ. Γαληνός θεωρεί ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να μην βλέπει τον πόλεμο στη Συρία ως την απώτερη αιτία του εκτοπισμού χιλιάδων ανθρώπων και καταλήγει ότι «υποθέτω ότι η Τουρκία θέλει να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που είχε με την Ε.Ε., όμως δεν καταλαβαίνω τον ρόλο της σε μια πολιτική επιστροφής προσφύγων που δεν είναι ευρωπαϊκή».

galinos.jpg

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης