Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Προβλέπει πλέον 2 αυξήσεις επιτοκίων για το 2016 από τη Fed, αντί 3 προηγουμένως

tags :
JP Morgan: Προβλέπει πλέον 2 αυξήσεις επιτοκίων για το 2016 από τη Fed, αντί 3 προηγουμένως
H ήπια στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ώθησε τους αναλυτές να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση των προσδοκιών τους για τις αυξήσεις επιτοκίων - «Απαγορευτικός» ο Ιούνιος, λόγω δημοψηφίσματος στη Βρετανία
Σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών τους σχετικά με τον αριθμό των αυξήσεων επιτοκίων που θα πραγματοποιήσει η Fed μέσα στο 2016 προχώρησαν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας JP Morgan, μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της στη συνεδρίαση της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2016.
Ειδικότερα, η ήπια στάση της Fed ώθησε τους αναλυτές να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση των προσδοκιών τους για τις αυξήσεις επιτοκίων.
Η ίδια η JP Morgan ανέμενε τρεις αυξήσεις επιτοκίων, τον Ιούνιο, το Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο.
Όμως, μετά την απόφαση της Fed και τις δηλώσεις της επικεφαλής της Janet Yellen, η JP Morgan προχωρά σε αναθεώρηση των προβλέψεών της, «βλέποντας» μία αύξηση τον Ιούλιο και μία το Δεκέμβριο.
Μία αύξηση τον Ιούνιο θεωρείται πλέον απίθανη, επειδή η συνεδρίαση της Fed θα πραγματοποιηθεί μόλις μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.
Ο οικονομολόγος Michael Feroli γράφει ότι η Fed ίσως προσπαθεί να ασκήσει πίεση στην αγορά εργασίας, ώστε να τονώσει τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης