Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εθνική Πανγαία: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 19% το 2015 - Μέρισμα 0,20 ευρώ/μετοχή θα προτείνει το ΔΣ

Εθνική Πανγαία: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 19% το 2015 - Μέρισμα 0,20 ευρώ/μετοχή θα προτείνει το ΔΣ
Η Εθνική Πανγαία εξετάζει τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από την αγορά το συντομότερο δυνατόν
Κατά 19%, στα 110,9 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της Εθνικής Πανγαίας το 2015, έναντι 93,1 εκατ. ευρώ το 2014, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, που δόθηκε σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, στη δημοσιότητα.
Η αύξηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των αναπροσαρμοσμένων κερδών προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων (adjusted EBITDA) κατά 12% (2015: €94,7 εκατ., 2014: €84,3 εκατ.).
Τη χρήση 2015 ο Όμιλος είχε κέρδη περιόδου ύψους 42,7 εκατ. ευρώ και η Εσωτερική Αξία (NAV) του Ομίλου στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ανήλθε σε 1,19 δισ. ή 4,67 ευρώ ανά μετοχή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος €0,2035 ανά μετοχή (συνολικό ύψος €52,0 εκατ.).
Όπως ανακοίνωσε ο κος Αριστοτέλης Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, «η συνεχής αύξηση του κύκλου εργασιών μας είναι αποτέλεσμα της αυξημένης επενδυτικής δραστηριότητάς μας την τελευταία τριετία (περίπου €600 εκατ. κυρίως στην Ελλάδα) και η Εταιρεία μας εξετάζει τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από την αγορά το συντομότερο δυνατόν με σκοπό:
α) την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της και την επίτευξη των στόχων της, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη δυνατότητα διεύρυνσης του υφισταμένου, υψηλής ποιότητας, χαρτοφυλακίου της, κυρίως στην Ελλάδα, με τελικό στόχο την εδραίωση της Εταιρείας ως ένα από τα σημαντικότερα επενδυτικά οχήματα σε ακίνητη περιουσία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, και
β) την ενίσχυση της διασποράς της μετοχικής βάσης της Εταιρείας (free float) και την διαπραγμάτευση των μετοχών της στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με στόχο την προσέλκυση θεσμικών επενδυτών και επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και την τόνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς».
Επίσης, όπως τόνισε ο κος Καρυτινός, ήδη εντός του 2016, στο πλαίσιο της ως άνω στρατηγικής, η Εταιρεία προέβη σε απόκτηση δυο εμπορικών ακινήτων στα Χανιά και στην Πάτρα, σε τοποθεσίες υψηλής προβολής και εμπορικότητας, μισθωμένα σε εξαιρετικά αξιόπιστους μισθωτές αντί συνολικού τιμήματος €4,4 εκατ.
Η ετήσια χρηματοοικονομική έκθεση για τη χρήση που έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2015 παρατίθενται στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.nbgpangaea.gr.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης