Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Νέο κόμμα εξετάζει η δεξιά πτέρυγα του Λαϊκού Κόμματος – Απογοήτευση από την πολιτική Rajoy

Ισπανία: Νέο κόμμα εξετάζει η δεξιά πτέρυγα του Λαϊκού Κόμματος – Απογοήτευση από την πολιτική Rajoy
Αυξάνονται οι φωνές μετά τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου και με την πεποίθηση πλέον ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση Λαϊκού Κόμματος
Τον σχηματισμό ενός νέου κόμματος εξετάζει η δεξιά πτέρυγα του Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο επικεφαλής είναι ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Mariano Rajoy.
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «El Mundo», διάφορες δημοφιλείς φωνές, αλλά και πηγές που γνωρίζουν αυτές τις διεργασίες, επιβεβαιώνουν αυτές τις κινήσεις, οι οποίες είναι πλέον πιο έντονες μετά τις γενικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου 2015, με την πεποίθηση πλέον ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση από το Λαϊκό Κόμμα.
Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και νέες πλατφόρμες της κοινωνίας των πολιτών, απογοητευμένα από την πολιτική διαχείριση του Mariano Rajoy διατηρούν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τελικά στην ίδρυση ενός νέου κόμματος.
Αυτές τις στιγμές, σημειώνεται, η συζήτηση στρέφεται σε τρεις θέσεις:
Πρώτον, υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι πρέπει να περιμένουν το επόμενο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος, με την προοπτική να επαναπροσδιορίσει την θέση.
Δεύτερον, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει να σχηματίσουν μια συνιστώσα μέσα στο Λαϊκό Κόμμα και να επηρεάσουν τις θέσεις του.
Τρίτον, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα νέο κόμμα, με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές του 2019, το οποίο θα φτιαχτεί από πάνω μέχρι κάτω.
Έτσι, όπως υποστηρίζουν, αυτοί που έμειναν χωρίς φωνή, θα την αποκτήσουν.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα, υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι φαίνονται διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα ενός νέου κόμματος.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης