Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποστόλου (υπ. Αγρ. Ανάπτυξης): Να γίνει υποχρεωτική η αναφορά της χώρας προέλευσης για το γάλα

Αποστόλου (υπ. Αγρ. Ανάπτυξης): Να γίνει υποχρεωτική η αναφορά της χώρας προέλευσης για το γάλα
Ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει από πού είναι το γάλα που αγοράζει και να αποφασίζει εκείνος εάν θέλει, πιθανόν, να πληρώσει κάποια λεπτά παραπάνω για να πάρει φρέσκο, αγνό ελληνικό γάλα
Τη θέση της Ελλάδας ότι πρέπει να καθιερωθεί στις συσκευασίες η υποχρεωτική αναφορά της χώρας προέλευσης του γάλακτος, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ.
Μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε ότι με αυτή τη θέση η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τους έλληνες αγελαδοτρόφους οι οποίοι πλήττονται από την κρίση στην αγορά γάλακτος, που οδηγεί σε μείωση των τιμών παραγωγού.
Ειδικότερα, ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι «υπάρχει πράγματι κρίση στην αγορά γάλακτος, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, που έχει ως συνέπεια να πιέζονται οι τιμές παραγωγού.
Από τη δική μας πλευρά, για να στηρίξουμε τους Έλληνες αγελαδοτρόφους, επιμένουμε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να καθιερωθεί στις συσκευασίες η υποχρεωτική αναφορά της χώρας προέλευσης του γάλακτος».
Μάλιστα, κάλεσε τις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας να υιοθετήσουν αυτή την πρακτική, έστω και σε προαιρετικό επίπεδο.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει από πού είναι το γάλα που αγοράζει και να αποφασίζει εκείνος εάν θέλει, πιθανόν, να πληρώσει κάποια λεπτά παραπάνω για να πάρει φρέσκο, αγνό ελληνικό γάλα».
Ακόμη, ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, προκειμένου «να γίνεται σωστή και εγγυημένη χρήση του "Ελληνικού Σήματος", του σήματος δηλαδή που είναι η σφραγίδα ποιότητας για το ελληνικό γάλα».
Τέλος, δήλωσε ότι ετοιμάζεται «παρέμβαση στην αγορά ώστε να περιοριστούν κάποιες αρνητικές εμπορικές πρακτικές που πλήττουν τον κτηνοτρόφο, όπως είναι για παράδειγμα η μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή του προϊόντος του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης