Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αύξηση 0,6% του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2015 - Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Βρετανία: Αύξηση 0,6% του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2015 - Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών
Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε σε 32,7 δισ. στερλίνες
Αύξηση 0,6% σημείωσε το βρετανικό ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2015 έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2016, η βρετανική στατιστική υπηρεσία, ONS.
Τα στοιχεία απεικονίζουν μια οικονομία που συνεχίζει να καθοδηγείται από τους καταναλωτές σε μια στιγμή που βαθαίνουν τα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία
Πρόσφατες έρευνες, επισημαίνει το Bloomberg, υποδηλώνουν ότι η αισιοδοξία μπορεί να ξεθωριάσει εν μέσω των ανησυχίων για μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Η δαπάνη των νοικοκυριών ενισχύθηκε κατά 0,6%, βοηθώντας να αντισταθμιστεί η πτώση 2% στις επιχειρηματικές επενδύσεις και οι σχεδόν στάσιμες εξαγωγές.
Εν τω μεταξύ, οι πιέσεις από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση υπογραμμίστηκε και από άλλα στοιχεία, που δείχνουν διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (η διαφορά μεταξύ των χρημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται της χώρας), το οποίο ανήλθε σε 32,7 δισ. στερλίνες το δ' τρίμηνο του 2015, πολύ πάνω από το προβλεπόμενο.
Μάλιστα, αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων, ήτοι το 1955.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης