Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί η Coca Cola 3E έκανε μελέτη για τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία - «Καμία εταιρία δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα»

Γιατί η Coca Cola 3E έκανε μελέτη για τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία - «Καμία εταιρία δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα»
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Kapstein, το πρόβλημα της Ελλάδας έχει να κάνει με το δημόσιο και με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν
Έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα ουκ ολίγες φορές. Ο λόγος για την Coca Cola 3E που έχει κατηγορηθεί για το κλείσιμο των εργοστασίων σε Θεσσαλονίκη και Βόλο, αλλά και την τακτική των αγωγών που ακολούθησε απέναντι στους απολυμένους εργαζόμενους της.
Αυτός φέρεται, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ότι είναι και ο λόγος που η Coca Cola 3E εκπόνησε και παρουσίασε σήμερα μελέτη για την συμβολή της στην ελληνική οικονομία.
Στην διάρκεια της παρουσίασης έγινε εκτενής αναφορά πέρα την συνεισφορά της εταιρείας στην απασχόληση και στην εθνική οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το οποίο την πενταετία 2010 - 2014 ανήλθε στα 13 εκατ. ευρώ.
Όμως είναι ακόμη νωπές οι μνήμες όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 - η Coca Cola 3E ανακοίνωσε αλλαγή στον τρόπο διανομής των προϊόντων, (ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες) και απόλυση 33 εργαζομένων από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, καθώς και ότι ήταν από τις πρώτες που μετέφερε την έδρα της στη χώρα του τραπεζικού απόρρητου την Ελβετία, και εισήγαγε τη μετοχή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).
Τη στιγμή λοιπόν που ο πόλεμος εναντίον της έχει κλιμακωθεί και οι κινήσεις για εμπάργκο εναντίον των προϊόντων της από τους πρώην εργαζόμενους της έχει αυξηθεί, η Coca Cola 3E εκπονεί μελέτη από την οποία προκύπτει ότι έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην απασχόληση και στον κύκλο εργασιών του κλάδου των αναψυκτικών στην Ελλάδα: με 1.844 εργαζόμενους στις πωλήσεις, στις παραγωγικές μονάδες και σε διοικητικές θέσεις, απασχολεί σχεδόν τον 1 στους 2 εργαζομένους του κλάδου και συνεισφέρει με 54,6% στον κύκλο εργασιών του κλάδου μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.
Υποστηρίζει συνολικά 462 εκατ. ευρώ σε εισοδήματα, φορολογικά έσοδα και κέρδη, από τα οποία τα 241 εκατ. ευρώ αφορούν στους άμεσους συνεργάτες στην αγορά.
Όμως σύμφωνα με τον άνθρωπο που εκπόνησε την μελέτη τον καθηγητή στη σχολή Woodrοw Wilson του Πανεπιστημίου του Pricenton, Ethan Kapstein, «καμία εταιρεία δεν μπορεί να δώσει λύση στην Ελλάδα»
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Kapstein, το πρόβλημα της Ελλάδας έχει να κάνει με το δημόσιο και με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Αν δεν λυθεί για παράδειγμα το ασφαλιστικό, καμία εταιρεία, καμία Coca Cοla, δεν θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης