Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Deutsche Bank δεν συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες - Πρώτη παραμένει η JPMorgan

Η Deutsche Bank δεν συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες  επενδυτικές τράπεζες - Πρώτη παραμένει η JPMorgan
Το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για τις επενδυτικές τράπεζες της Γαλλίας, BNP Paribas και Societe Generale
Η άλλοτε πανίσχυρη Deutsche Bank δεν συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις τρείς κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες, μια διάκριση που έχει κατακτήσει πριν από την οικονομική κρίση.
Μετά την εξασθένηση του ευρώ ωστόσο και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατατάσσεται σήμερα μόλις στην πέμπτη θέση στον πίνακα αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τους Fianacial Times, τα νέα στοιχεία, που βασίζονται στα συνολικά έσοδα από αμοιβές και συναλλαγές των παγκόσμιων τραπεζικών κολοσσών δείχνουν ότι η Deutsche Bank είναι πλέον πίσω από τη Citigroup και την Bank of America οι οποίες μοιράζονταν πέρυσι την τρίτη θέση στην κατάταξη με τη γερμανική τράπεζα.
Η jp Morgan διατηρεί τον τίτλο της κορυφαίας, ενώ ακολουθεί η Goldman Sachs, η οποία διατήρησε τη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τον Ram Nayak, επικεφαλής της Deutsche fixed incomeς, «τα αποτελέσματα δεν αποτέλεσαν έκπληξη καθώς αντανακλούν μια σημαντική στροφή της πολιτικής που εφαρμόζει η τράπεζα η οποία πλέον επικεντρώνεται στην παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών σε μικρότερο αριθμό πελατών και σε πιο συγκεκριμένο πλαίσιο προϊόντων».
Η τράπεζα ανακοίνωσε τον Οκτώβριο την περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας, το κλείσιμο των υποκαταστημάτων σε 10 χώρες, του εξωτερικού, και τη διακοπή των δραστηριοτήτων της σε κάποιες αγορές ως μέρος μιας πενταετούς στρατηγικής με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γερμανοί, είχαν αρχίσει να κάνουν αλλαγές πολύ πριν από το 2015, σε ότι αφορά τις δραστηριότητες, της τράπεζας εκτός Γερμανίας καθώς η τράπεζα έχασε σημαντικά από τα συναλλαγματικά της αποθέματα καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της ήταν σε ευρώ και στερλίνες νομίσματα που υποτιμήθηκαν σημαντικά το 2015 έναντι του δολαρίου.
Ωστόσο φιλοδοξία των στελεχών της είναι η επιστροφή της στις πρώτες θέσεις της λίστας αξιολόγησης μετά και την αύξηση των συνολικών της εσόδων κατά 4% στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
Σε αντίθεση με την Deutsche Bank, η Goldman διατηρεί τη δεύτερη θέση της παγκοσμίως για δεύτερη συνεχή χρονιά με τον Pablo Salame, συν-επικεφαλής του τμήματος κινητών αξιών της τράπεζας να αποδίδει τη δύναμη της αμερικανικής τράπεζας στην επιθετική πολιτική της και τις νέες τεχνολογίες.
Άλλωστε το 2015 ήταν το καλύτερο έτος για την Goldman από το 2007 οπότε το σταθερό της εισόδημα υπέστη απώλειες της τάξης του 13% - ενώ τα έσοδα από τις μετοχές αυξήθηκαν κατά 16%
Το 2015 ωστόσο ήταν μια καλή χρονιά για τις επενδυτικές τράπεζες της Γαλλίας, οι οποίες καταλαμβάνουν με τις BNP Paribas και Societe Generale να καταλαμβάνουν την 11η και 12η θέση αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης