Τελευταία Νέα
old

Ξεκίνησε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Στη διάθεση των φορολογούμενων το Taxis

Ξεκίνησε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Στη διάθεση των φορολογούμενων το Taxis
Τυχόν οφειλόμενος φόρος θα μπορεί να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, αν και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ενδέχεται να αλλάξει τον τρόπο εξόφλησης
Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Απριλίου 2016 η ηλεκτρονική πύλη υποβολής φορολογικών δηλώσεων Taxis για τα εισοδήματα του 2015 φυσικών προσώπων και εταιρειών.
Συγκεκριμένα, η διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) έθεσε στη διάθεση των φορολογούμενων τη γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, στην οποία έχουν ήδη ενσωματωθεί τα οικονομικά στοιχεία για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, οι τόκοι λογαριασμών και οι αμοιβές των ελευθέρων επαγγελματιών.
Για τους φορολογούμενους οι οποίοι θα έχουν χρεωστικό αποτέλεσμα φορολογικής εκκαθάρισης, ο οφειλόμενος φόρος θα μπορεί να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση μέχρι το τέλος Ιουλίου 2016, δεύτερη δόση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016 και τρίτη δόση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2016.
Στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς, υπάρχει περίπτωση ο τρόπος εξόφλησης των οφειλόμενων φόρων να αλλάξει.
Όμως, οποιαδήποτε σχετική αλλαγή προκύψει, θα ισχύσει για όσους φορολογούμενους καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση μετά τη δημοσίευση της σχετικής τροπολογίας στο ΦΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης