Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Αυτοί είναι οι 4 μεγαλύτεροι λόγοι ανησυχίας για τους οποίους προειδοποιούμε τους πελάτες μας

tags :
JP Morgan: Αυτοί είναι οι 4 μεγαλύτεροι λόγοι ανησυχίας για τους οποίους προειδοποιούμε τους πελάτες μας
H ανάληψη κινδύνου έναντι της ανταμοιβής είναι πολύ λιγότερο ελκυστική τώρα από ό,τι στα προηγούμενα στάδια του οικονομικού κύκλου, τουλάχιστον όσον αφορά τις μετοχές
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ανησυχεί κανείς στις αγορές αυτή τη στιγμή.
Έχουμε τις μειούμενες τιμές του πετρελαίου, την αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη και τα γεωπολιτικά ζητήματα, όπως το δημοψήφισμα της Βρετανίας τον Ιούνιο για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι.
Η JPMorgan Asset Management μόλις κυκλοφόρησε την τριμηνιαία έκθεσή της με τίτλο «Οδηγός για τις Αγορές», περιγράφοντας τα 4 βασικά πράγματα για τα οποία επισημαίνει ότι θα πρέπει να ανησυχούν οι επενδυτές τους επόμενους τρεις μήνες.
Η επικεφαλής στρατηγική αναλύτρια αγορών της JP Morgan για την Ευρώπη, Stephanie Flanders, λέει ότι ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ από τον Ιανουάριο και οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν και πάλι στους 4 βασικούς λόγους ανησυχίας που επισημαίνει η εταιρεία.
«Με τις ανησυχίες για την ανάπτυξη να πλανώνται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και την εικόνα για τα εταιρικά κέρδη ακόμα υποτονική, η ανάληψη κινδύνου έναντι της ανταμοιβής είναι πολύ λιγότερο ελκυστική τώρα από ό,τι στα προηγούμενα στάδια του οικονομικού κύκλου, τουλάχιστον όσον αφορά τις μετοχές», είπε στο Business Insider η Flanders.
«Συνολικά, μάλλον έχει περισσότερο νόημα για τους επενδυτές να έχουν ένα πιο ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο από ό,τι σε προηγούμενα στάδια της bull market και να μειώσουν τις προσδοκίες τους για τη συνολική απόδοση».
Ορίστε οι 4 βασικές ανησυχίες της JPMorgan:
* Μια ενδεχόμενη ανάπαυλα από τις κεντρικές τράπεζες και η διαφορετική εστίαση των επενδυτών:
Οι επενδυτές ξεκίνησαν το έτος ανησυχώντας για την πτώση των αγορών στην Κίνα, τις περαιτέρω μειώσεις των τιμών του πετρελαίου και ενδεχομένως μια πρόωρη αύξηση των επιτοκίων από την Fed.
Τώρα οι ανησυχίες αφορούν την επιβράδυνση της αύξησης της κατανάλωσης στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και η αύξηση του δομικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
* Η δύσκολη μάχη για αποδόσεις ενισχύει τα επιχειρήματα υπέρ της προσθήκης εναλλακτικών λύσεων στο χαρτοφυλάκιο:
Οι συνεχιζόμενες χαμηλές αποδόσεις ρεκόρ των ομολόγων και η ωρίμανση της bull market για τις μετοχές κρατούν τις πιθανές αποδόσεις των παραδοσιακών επενδυτικών προϊόντων χαμηλά, καθιστώντας αυτή τη στιγμή καλή για να διερευνήσουν οι επενδυτές λιγότερο συσχετισμένες πηγές αποδόσεων.
* Το Brexit και το τι θα ακολουθήσει έπειτα - ο πολιτικός κίνδυνος δημιουργεί μία λειτουργία τύπου «περιμένουμε και βλέπουμε»:
Η αβεβαιότητα γύρω από το δημοψήφισμα για την έξοδο ή όχι από την Ε.Ε. έχει ήδη αντίκτυπο στις εταιρικές επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την αξία του νομίσματος και τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια της αγοράς.
Ένα αποτέλεσμα υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. θα μπορούσε να μειώσει κατά το ήμισυ το ρυθμό ανάπτυξης το επόμενο έτος και να έχει μια αξιοσημείωτη επίδραση στη δραστηριότητα στην Ευρώπη.
* Οι αγορές είναι από τον Άρη, οι οικονομίες είναι από την Αφροδίτη:
Οι αγορές μετοχών έχουν αποσυνδεθεί από την επίδοση της οικονομίας πρόσφατα, με τους βασικούς δείκτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να έχουν καταστραφεί δυσανάλογα από τις κακές ειδήσεις από τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής και της ενέργειας, ενώ δεν επωφελούνται από την ώθηση που δίνει στην ανάπτυξη η κατανάλωση.
Αυτό μπορεί να είναι έτοιμο να αλλάξει, αλλά αποτελεί και μια προειδοποίηση για τους επενδυτές που βασίζονται τους δείκτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης