Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόλις 15 ήμερες πριν από νέες εκλογές η Ισπανία - Προσφέρει την αντιπροεδρία ο Rajoy στους Σοσιαλιστές

Μόλις 15 ήμερες πριν από νέες εκλογές η Ισπανία - Προσφέρει την αντιπροεδρία ο Rajoy στους Σοσιαλιστές
Η πρόταση του εκτελούντα χρέη πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει σημαντικές μεταρρρυθμίσεις – κλειδιά
Μόλις δεκαπέντε ημέρες απομένουν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ισπανία, με τις εξελίξεις να δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανόν οι Ισπανοί να κληθούν στις κάλπες στις 26 Ιουνίου.
Αν και υπάρχουν λίγες πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης στις ημέρες που απομένουν, αυτό δεν σημαίνει ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα έχουν ενδιαφέρον από πολιτικής απόψεως, καθώς όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα «El Mundo», ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος και εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Mariano Rajoy, ετοιμάζεται να κάνει νέα προσφορά στους Σοσιαλιστές και τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Pedro Sanchez.
Ειδικότερα, μετά την ψήφιση από τη βάση του κόμματος των Podemos αν θα στηρίξουν μια κυβέρνηση Σοσιαλιστών (PSOE) – Πολιτών (Ciudadanos), ένα αποτέλεσμα που εκτιμάται ότι θα είναι αρνητικό, ο Mariano Rαjoy θα καλέσει τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, σε συνάντηση στις 18 Απρίλιου.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα, ο Rajoy στη συνάντηση αυτή θα κάνει μια πολύ λεπτομερή προσφορά στον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, με συγκεκριμένες προτάσεις που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου.
Παράλληλα, θα προτείνει στον Sanchez τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, με ή χωρίς τους Ciudadanos, στην οποία ο ίδιος ο ηγέτης των Σοσιαλιστών θα αναλάβει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αν και το Λαϊκό Κόμμα το ενδιαφέρει η επανάληψη των εκλογών, καθώς θα ήταν το κόμμα που θα επωφελούνταν περισσότερο με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις, ο Rajoy θέλει να καταστήσει σαφές ότι πραγματικά έχει τη θέληση να τις αποφύγει και να προχωρήσει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης βάσει προγραμμάτων.
Αυτό που επιθυμεί ο Rajoy είναι να φανεί ενώπιον της κοινής γνώμης στις τελευταίες ημέρες του Απριλίου, ως ο άνδρας που έκανε τα πάντα για να σχηματίσει κυβέρνηση με επαρκή κοινοβουλευτική στήριξη, καταρρίπτοντας την εικόνα του παθητικού πολιτικού, κλεισμένου στη γωνιά του, όπως τον έχουν επικρίνει Σοσιαλιστές και Ciudadanos.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης