Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρατζαφέρης: Η Εθνική Ενότητα κινείται στο χώρο που βρισκόταν η ΝΔ επί Αβέρωφ - Καλύτερα με την δραχμή

Καρατζαφέρης: Η Εθνική Ενότητα κινείται στο χώρο που βρισκόταν η ΝΔ επί Αβέρωφ - Καλύτερα με την δραχμή
Ανοιχτό άφησε το ερώτημα ευρώ ή δραχμή ο επικεφαλής της Εθνικής Ενότητας υποστηρίζοντας ότι τάσσεται με ό,τι συμφέρει τον τόπο
Στον πολιτικό χώρο που κινούνταν η ΝΔ την εποχή της προεδρίας του Ευ. Αβέρωφ κινείται η «Εθνική Ενότητα» υποστήριξε, μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός» και στον Ν. Χατζηνικολάου ο επικεφαλής του νέου κομματικού σχηματισμού Γιώργος Καρατζαφέρης.
Όπως σημείωσε το κόμμα δεν προτίθεται να απευθυνθεί σε νυν βουλευτές ή στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το πράξει όταν πρόκειται για πρώην στελέχη της, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Μ. Βορίδη, τον οποίο, όπως είπε, «παρέλαβε» από πολύ πιο ακραίες θέσεις και τον «παρέδωσε» στην υφιστάμενη πολιτική σκηνή χωρίς άκρα.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η Εθνική Ενότητα δεν είναι φασιστικό κόμμα, όπως ούτε ο ίδιος είναι φασίστας και σημείωσε ότι δεν έχει σχέση με ναζιστικές οργανώσεις.
Επίσης, δήλωσε ότι θα ήταν υψηλότατη πρόκληση το ενδεχόμενο συνεργασίας του νέου κόμματος με τον γιό του τέως βασιλιά Νικόλαο αλλά απέφυγε να διευκρινίσει αν έχει επαφές με την πρώην βασιλική οικογένεια ενόψει κάποιας πολιτικής συνεργασίας.
Διευκρίνισε, δε, ότι δεν προτίθεται να θέσει θέμα επιστροφής της βασιλείας αλλά υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιούσε τη βασιλική οικογένεια για διπλωματικούς λόγους.
Ερωτώμενος για την θέση του ιδίου και του νέου κόμματος της Εθνικής Ενότητας απέναντι στο ευρώ, ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι σήμερα έτσι όπως είναι η κατάσταση η Ευρώπη δεν προσφέρει ελπίδα επιβίωσης στη χώρα.
Σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ του τι συμφέρει τον τόπο: αν συμφέρει το ευρώ, ευρώ, αν συμφέρει δραχμή, δραχμή και συμπλήρωσε ότι ότι η Εθνική Ενότητα δεν αποκλείει κατηγορηματικά ενδεχόμενο έξοδο από την ευρωζώνη, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό πάντως που συμβαίνει σήμερα στη χώρα με τα μνημόνια, είπε, δεν μπορεί να «προχωρήσει», δεν έχει μέλλον.
Μέχρι στιγμής,  όπως είπε, ο ελληνικός λαός πεινά και θα πεινάσει ακόμη περισσότερο με το ευρώ.
Σημείωσε, δε, ότι και την περίοδο των capital controls, στην αρχή, θα μπορούσαμε να τυπώσουμε όσα παράβολά θέλουμε αντί να έχουμε ευρώ, η Ευρώπη δεν μας το απαγορεύει.
Εκτίμησε δε ότι δεν αποκλείεται να φτάσουμε σε αδιέξοδο ακόμη και αύριο το πρωί και ο Α. Τσίπρας να αποδράσει ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υιοθετεί τις εντολές της τρόικας και υπογράμμισε ότι για τον ίδιο οι νεοφιλελεύθεροι είναι στην ίδια απόσταση που έχει τους κομμουνιστές.
Σε ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται για το γεγονός ότι έγινε ήδη πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας και μετά απευθύνει αίτημα συνεργασίας, απάντησε ότι όποιος έχει τη δυνατότητα να φέρνει κόσμο και αναλαμβάνει τη δέσμευση, ας γίνει πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας, καθώς ο ίδιος δεν έλαβε τη θέση αυτή αυθαίρετα.
Υποστήριξε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι βασική συνιστώσα της Εθνικής Ενότητας και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν και άλλες.
Σε ερωτήσεις σχετικά με την συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τόνισε ότι η δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν μια επιλογή του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και ότι ο ίδιος όταν συνειδητοποίησε πόσο μνημονιακή ήταν η κυβέρνηση αυτή, αποχώρησε.
Συμπλήρωσε ότι δεν ψήφισε κανέναν μνημονιακό νόμο για περικοπές συντάξεων, μισθών κλπ σημειώνοντας ότι ψήφισε τότε μόνο το άρθρο 1.
Και απαντώντας στις επικρίσεις αναρωτήθηκε: «Ήταν κωλοτούμπα που θυσιάστηκα πολιτικά για την Ελλάδα συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και έμεινα 4 χρόνια εκτός;»
Αναφερόμενος στο οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη και επηρεάσε και την μη εκλογή του στη Βουλή, υποστήριξε ότι απαλλάχθηκε από το Συμβούλιο Εφετών για τις μίζες και αθωώθηκε για το θέμα με τις offshore εταιρείες. 
Σημείωσε ότι είναι ο μόνος πολιτικός που συνεχίζει να μένει εκεί που γεννήθηκε, και συμπλήρωσε ότι δεν απολογείται για το ότι ήταν εργατικός και νοικούρης και πλούτισε πριν μπει στην πολιτική. 
Σχετικά με την προσφυγική κρίση υποστήριξε ότι δεν θέλει να ρίξει τους πρόσφυγες στη θάλασσα αλλά θα τους επέστρεφε στην Λατάκκεια της Συρίας καθώς είπε ότι πρόσφυγες νοούνται μόνο στην πρώτη χώρα που φθάνουν όταν φύγουν από την δική τους, δηλαδή την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης