Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κρίσιμη συνάντηση σήμερα 15/4 Lagarde με Juncker για το ελληνικό χρέος - Επιταχύνονται οι εξελίξεις

Κρίσιμη συνάντηση σήμερα 15/4 Lagarde με Juncker για το ελληνικό χρέος - Επιταχύνονται οι εξελίξεις
Οι εξελίξεις στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ επιταχύνονται, το ελληνικό ζήτημα πρέπει να κλείσει το αργότερο έως τις 28 Απριλίου
Οι διαφορές της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ως προς το ελληνικό χρέος και η ανάγκη ελάφρυνσης  θα βρεθούν σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου, στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης της Christine Lagarde της επικεφαλής του ΔΝΤ με τον Jean Claude Juncker τον πρόεδρο της ΕΕ, όπως αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Εν τω μεταξύ σήμερα 15/4 έχει προγραμματιστεί συνάντηση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών J. Lew μς τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο.
Ο έλληνας ΥΠΟΙΚ θα συναντήσει και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους με στόχο να κλείσει εντός του Απριλίου η αξιολόγηση και να δρομολογηθεί η λύση για το χρέος.
Οι εξελίξεις στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ επιταχύνονται, το ελληνικό ζήτημα πρέπει να κλείσει το αργότερο έως τις 28 Απριλίου ωστόσο πρέπει να γεφυρωθούν τα εξής ζητήματα.
1)Μοντέλο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
2)Σύγκλιση των μέτρων που ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές, ΔΝΤ και ΕΕ.
Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί μεν να υπάρξει haircut στο χρέος αλλά χρειάζεται γενναία αναδιάρθρωση.
Η ΕΕ συναινεί στην αναδιάρθρωση αλλά προτείνει χαλαρή λύση.
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι είναι ανέφικτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αλλά την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του Eurogroup ο Dijsselbloem αναφέρει ότι είναι εφικτός ο στόχος για πλεόνασμα 3,5%.
Υπάρχει χάσμα ακόμη μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ.
Ωστόσο ο Dijsselbloem επισήμανε ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδος.
Ποιο είναι το συμπέρασμα ότι η αξιολόγηση πλησιάζει, ωστόσο η λύση για το χρέος θα είναι κατώτερη των προσδοκιών με τον κίνδυνο η Ελλάδα να λάβει υποσχετική δέσμευσης για το χρέος έως το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης