Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Στα πρόθυρα κατάρρευσης 8 αμερικανικές τράπεζες - Αδυνατούν να περάσουν τα test της Fed και FDIC

Business Insider: Στα πρόθυρα κατάρρευσης 8 αμερικανικές τράπεζες - Αδυνατούν να περάσουν τα test της Fed και FDIC
Την τετάρτη (13/4) 5 από τις 8 αμερικανικές τράπεζες απέτυχαν στα stress test καθώς μόνο 2 κατάφεραν να λάβουν μία από τις δύο εγκρίσεις
Στα πρόθυρα «θανάτου» υποστηρίζουν ότι βρίσκονται οι 8 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες οι οποίες προσπαθούν να πείσουν τη Fed να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί σε μια προσπάθεια να σωθούν.
Σύμφωνα με το Business Insider, οι «8» με επιστολή τους προς την επικεφαλής της Αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και της Νομισματικής της Επιτροπής (FDIC) περιγράφουν πως η αμερικανική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει άλλη μία τραπεζική κατάρρευση παρόμοια με αυτή του 2008.
Την τετάρτη (13/4) 5 από τις 8 αμερικανικές τράπεζες απέτυχαν στα stress test καθώς μόνο 2 κατάφεραν να λάβουν μία από τις δύο εγκρίσεις. Μόνο η Citigroup κατάφερε να λάβει την απαραίτητη έγκριση από τη Fed και τη FDIC.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το χάσμα ανάμεσα στις τράπεζες και τους πολιτικούς βαθαίνει περισσότερο καθώς τα τελευταία τρία χρόνια οι αμερικανικές τράπεζες μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να περάσουν τα stress tests.
Κι αυτό γιατί η Fed και η FDIC χρησιμοποιούν «ποιοτικά» κι όχι «ποσοτικά» μέτρα , με αποτέλεσμα οι τράπεζες να μην μπορούν να περάσουν από τους ελέγχους.
Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την JPMorgan.
Μετά την αποτυχία της στο test ρευστότητας, ο CEO Jamie Dimon δήλωσε ότι «η εταιρεία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας αλλά η ρευστότητά της είναι σε εξαιρετικά επίπεδα».
Οικονομικοί αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι το χάσμα μεταξύ των τραπεζών και των πολιτικών είναι μεγάλο γιατί και οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους και δυσκολεύονται να συμβιβαστούν σε μια κοινά αποδεκτή απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης