Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική συνομιλία Obama - Putin για παύση εχθροπραξιών στη Συρία, στο επίκεντρο και η Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Obama - Putin για παύση εχθροπραξιών στη Συρία, στο επίκεντρο και η Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, François Hollande, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία
Να κλιμακώσουν τις αμοιβαίες προσπάθειές τους προκειμένου να διασφαλιστεί η παύση των εχθροπραξιών στη Συρία συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
Αυτό ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το οποίο ο Putin υπογράμμισε στον Obama την ανάγκη να διαχωριστεί η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα - παρακλάδι της Αλ Κάιντα - όπως επίσης και την ανάγκη να κλείσουν τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.
Για τη ρωσική κυβέρνηση, ξένοι μαχητές εισβάλουν στη Συρία περνώντας ανενόχλητοι από το τουρκικό έδαφος.
Σε ανακοίνωσή του για την τηλεφωνική συνομιλία, ο Λευκός Οίκος επεσήμανε, ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Γαλλίας, François Hollande, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, προτρέποντας τους κεντρικούς πρωταγωνιστές στη σύρραξη να επιτείνουν την πίεση με στόχο να δώσουν ώθηση σε μία διαδικασία πολιτικής μετάβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης