Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο νομοταγής Μπουλούτας, η μυωπική δικαιοσύνη, το θέατρο των Κυπρίων και η επιστροφή Βγενόπουλου

Ο νομοταγής Μπουλούτας, η μυωπική δικαιοσύνη, το θέατρο των Κυπρίων και η επιστροφή Βγενόπουλου
Το πείραμα της MIG στην περίοδο της ανάπτυξης που θα έρθει στους επόμενους 24 μήνες θα είναι ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα success story του ελληνικού επιχειρείν.....
Ο Ευθ. Μπουλούτας ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Investment Group περνάει μια μεγάλη προσωπική περιπέτεια.
Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να τον εκδώσει στην Κύπρο μαζί με τον άλλο μέλος του ΔΣ τον Φόρο για να δικαστούν για τα αδικήματα της χειραγώγησης μετοχής και για το goodwill δηλαδή τον αέρα της Εγνατίας.
Θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατό πιο απλά να παρουσιάσουμε την «εγκληματική δράση» του Μπουλούτα.
Ο Μπουλούτας δεν κατηγορείται ότι έκλεψε.
Ούτως ή άλλως εδώ στην ελληνική τραπεζική αγορά όλοι ξέρουν τον Μπουλούτα για το ήθος και τον επαγγελματισμό του.
Δεν κατηγορείται ότι κινήθηκε εις βάρος των συμφερόντων των μετόχων ή της τράπεζας, τότε η Marfin Popular Bank ολοκλήρωνε τις διαδικασίες εξαγοράς της Εγνατίας τράπεζας.
Δεν κατηγορείται για αδίκημα που εύκολα ο πολίτης θα πει είναι κλέφτης, είναι απατεώνας, είναι φοροφυγάς.
Δεν κατηγορείται για τίποτε από όλα αυτά.
Ο Μπουλούτας χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για ένα πολύ τίμιο τραπεζίτη και manager και δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει έλληνας επιχειρηματίας ή τραπεζίτης που να μην εκφράζει την απογοήτευση του για τα όσα έχουν συμβεί εσχάτως...
Οι περισσότεροι δήλωναν «για πολλούς θα μπορούσες να πεις πολλά όχι για τον Μπουλούτα».
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι μυωπική ενίοτε καθώς επέτρεψε να ρίξει βορά στα κυπριακά όρνια έναν έλληνα που όλοι γνωρίζουν ότι είναι 10000000000% αθώος.
Η ελληνική δικαιοσύνη – θέλουμε να πιστεύουμε όχι με εντολές κάποιων κυβερνώντων – αφού δέχθηκε να παίξει το υποκριτικό παιχνίδι των Κυπρίων που δήθεν ενδιαφέρονται για την απόδοση δικαιοσύνης δεν συνεισέφερε στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Ο Μπουλούτας δεν κατηγορείται για δάνεια που χορήγησε η Marfin Popular ή για οτιδήποτε επιλήψιμο.
Για να σας δώσουμε να καταλάβετε για τι κατηγορείτε ο Μπουλούτας
1)ότι χειραγωγούσε την μετοχή.
Προφανώς αυτή η κατηγορία είναι γελοία και ακόμη και ο φοιτητής με μια εβδομάδα στην νομική σχολή εύκολα καταρρίπτει.
Να θυμίσουμε πως στήνονται οι κατηγορίες.
Το bankingnews είχε κατηγορηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι χειραγωγεί το ελληνικό χρηματιστήριο επειδή επιμέναμε το καλοκαίρι του 2014 ότι οι τράπεζες χρειάζονται αυξήσεις κεφαλαίου.
Αυξήσεις δεν έγιναν το 2014 αλλά έγιναν 14,4 δισεκ. το 2015.
Τότε ο Τουρκολιάς επικεφαλής της Εθνικής μαζί με τον Στουρνάρα της ΤτΕ καθ΄ υπόδειξη του περιβάλλοντος Σαμαρά – όπως σύμβουλος του μας αποκάλυψε πολύ αργότερα – ήθελαν να μας συκοφαντήσουν με αυτό τον τρόπο γιατί χαλούσαμε το κλίμα τεχνικής ευφορίας που προσπάθησε να δημιουργήσει η τότε διακυβέρνηση Σαμαρά.
Εκείνη η περίοδος ήταν μιαρή για την ΝΔ.
Το bankingnews κρίθηκε πεντακάθαρο, αλλά τότε κάποια μέσα ειδικά κάποια αριστερίζοντα είχαν σπεύσει να προβάλλουν την καταγγελία περί χειραγώγησης.
Ο Μπουλούτας λοιπόν κατηγορείται για χειραγώγηση, πρόκειται για μια γελοία κατηγορία, μόνο ανόητοι μπορούν να την υποστηρίξουν.
Το ποιο γελοίο από όλα, το πιο φαιδρό είναι ότι κατηγορείται ότι δεν πέρασε το goodwill της Εγνατίας περίπου 365 εκατ στο 9μηνο του 2011 αλλά στο τέλος του 2011.
Οι Κύπριοι θεωρούν ότι υπήρχε δόλος και άλλες τέτοιες κυπριακές ανοησίες.
Γιατί είναι κυπριακές ανοησίες;
Από πότε ο αέρας (goodwill είναι υπεραξία – αέρας) είναι δόλος;
Το σημαντικότερο όλων η ελληνική νομοθεσία δίνει στις διοικήσεις την διακριτική ευχέρεια να εγγράψουν όποτε θέλουν το goodwill – χαρακτηριστική η περίπτωση της Finansbank που η Εθνική ολοκλήρωσε την εγγραφή goodwill 9 χρόνια μετά (αγοράστηκε το 2006 και η τελευταία εγγραφή ήταν 9 χρόνια μετά).
Ο Μπουλούτας κατηγορείται ότι καθυστέρησε ένα τρίμηνο, προσέξτε ένα τρίμηνο.
Στην ελληνική νομοθεσία η καθυστέρηση εγγραφής του goodwill δεν θεωρείται αδίκημα.
Αν θεωρείτο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η ελληνική δικαιοσύνη θα είχαν ασκήσει διώξεις ή επιβάλλει πρόστιμα και ποινές.
Τίποτε από αυτά δεν συνέβη γιατί απλά δεν είναι αδίκημα.
Στην Κύπρο όμως είναι κακούργημα και επισείει ποινή φυλάκισης έως 28 χρόνια.
Το κατηγορητήριο κατά του Μπουλούτα είναι φαιδρό, γελοίο, είναι γελοίοι αυτοί που τον κατηγορούν γιατί μπορούν κάποιους να τους ξεγελούν όχι εμάς και τουλάχιστον όχι όσους καταλαβαίνουν.
Τα κυπριακά πολιτικά παιχνιδάκια δεν πείθουν.

Αφήσαμε το καλό για το τέλος

Η μετοχή της MIG ήδη από τα χαμηλά του 2016 τα 0,048 ευρώ καταγράφει άνοδο +233% και έχει προσεγγίσει τα 0,16 ευρώ.
Πολλοί ξένοι επενδυτές έχουν τοποθετηθεί μέσω της Goldman Sachs με την οποία η εταιρία συμμετοχών.... έχει συνεργασία.
Τι είναι αυτό που αποτιμούν οι επενδυτές;
1)Τις καλές προοπτικές της εταιρίας.
Έχουμε επισημάνει ότι εφόσον υπάρξει ανάκαμψη οι εταιρίες που απαρτίζουν την MIG θα αρχίσουν να εγγράφουν λογιστικές υπεραξίες…
Σε βάθος 2ετίας θα μπορούσε να αυξήσει πάνω από 1 δισεκ. τα κεφάλαια της χωρίς να κάνει 1 ευρώ αύξηση κεφαλαίου.
2)Μέσω της Goldman Sachs και άλλων επενδυτικών οίκων καταγράφονται πολλές κινήσεις ξένων επενδυτών στην μετοχή που βλέπουν ότι η εταιρία θα εμφανίσει EBITDA το 2016 περί τα 180 με 200 εκατ ευρώ.
3)Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επανέλθει στο προσκήνιο πάλι ο Ανδρέας Βγενόπουλος να πάρει πάνω του την MIG, δεν γνωρίζουμε με ποιο ρόλο αλλά αν συμβεί αυτό θα αποτελεί μια κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογία και σίγουρα πολύ θετική χρηματιστηριακά.
4)Το πείραμα της MIG στην περίοδο της ύφεσης δεν απέδωσε.
Το πείραμα της MIG στην περίοδο της ανάπτυξης που θα έρθει στους επόμενους 24 μήνες θα είναι ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα success story του ελληνικού επιχειρείν.

Η ανακοίνωση της MIG για τα νέα καθήκοντα του Ανδρέα Βγενόπουλου

Εκτελεστικά καθήκοντα αναλαμβάνει στη MIG ο πρόεδρος Αν. Βγενόπουλος - Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές του

Εκτελεστικά καθήκοντα στον όμιλο Marfin Investment Group, αναλαμβάνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μέχρι στιγμής μη Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Εκτελεστικός, πλέον, Πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ανέφερε τα κάτωθι:
«Παρότι οι οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου MIG επιδεικνύουν συνεχή και σημαντική βελτίωση και μάλιστα σε ένα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, οι προκλήσεις για το υπόλοιπό της φετινής χρονιάς είναι μεγάλες και σημαντικές.  Σ΄αυτά τα πλαίσια, με την σύμφωνη γνώμη των μεγάλων μετόχων και την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG, αποφάσισα να ενισχύσω την εκτελεστική διοίκηση του Ομίλου ώστε να συνδράμω στην επιτυχή αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, που εκτός από τις αβέβαιες εσωτερικές οικονομικές εξελίξεις σε τομείς δραστηριότητάς μας όπως η Υγεία, το Γάλα, τα Τρόφιμα, η Εστίαση, η Ακτοπλοϊα κ.λ.π. περιλαμβάνουν και την επιτυχή ολοκλήρωση της προσφυγής μας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (διεκδίκηση αποζημίωσης άνω του 1 δισ. Ευρώ), παρά τις κακόπιστες και παρενοχλητικές αντιδράσεις της εναγομένης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης