Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτοβουλίες Juncker για σύγκληση του Eurogroup - Κατά των προληπτικών μέτρων - Τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα

tags :
Πρωτοβουλίες Juncker για σύγκληση του Eurogroup - Κατά των προληπτικών μέτρων - Τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, στη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα, εξέφρασε απόψεις αντίστοιχες με τη χθεσινή ηχηρή παρέμβασή του
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
O Juncker ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα καταβάλει προσπάθειες, με αντίστοιχο κύκλο επαφών, προκειμένου να συνεδριάσει το Eurogroup, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, στη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα, εξέφρασε απόψεις αντίστοιχες με τη χθεσινή ηχηρή παρέμβασή του.
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος τηε Ευρωπαϊκης Επιτροπής είχε χαρακτηρίσει, χθες, παράλογη και μη δημοκρατική την απαίτηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2018. Επίσης, είχε δηλώσει ότι η απαίτηση για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων «δεν θα γινόταν αποδεκτή σε καμία δημοκρατία στον κόσμο».
Ο κ. Τσίπρας έχει ανανεώσει για σήμερα το τηλεφωνικό ραντεβού του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Στη χθεσινή επικοινωνία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να περιμένει 24 ώρες πριν υποβάλει το αίτημα για σύγκληση της συνόδου κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενεργήσει ο ίδιος στην κατεύθυνση σύγκλησης του Eurogroup.

Eυρωπαίος αξιωματούχος: Το Eurogroup θα αποφασίσει για τα εφεδρικά μέτρα της Ελλάδας

Σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του πακέτου των εφεδρικών μέτρων αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο ίδιος επισημαίνει πως το εν λόγω ζήτημα όπως και το ζήτημα του χρέους "ξεπερνάει" το επίπεδο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, η οποία όπως αφήνει να εννοηθεί ο παράγοντας της ευρωζώνης, ολοκληρώνεται επιτυχώς με συμφωνία στο πακέτο των αναγκαίων μέτρων.
Η ίδια πηγή σημειώνει πως ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για το έκτακτο Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης