Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις ΔΝΤ στη Δανία για τις εξαγωγές της σε περίπτωση… Brexit

Προειδοποιήσεις ΔΝΤ στη Δανία για τις εξαγωγές της σε περίπτωση… Brexit
Εξαιρετικά ευάλωτη η Δανία σε μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Η εξαγωγική δραστηριότητα της Δανίας πιθανώς να υποφέρει αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίσει στις 23 Ιουνίου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτή την ηχηρή προειδοποίηση προς τη Δανία προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Δανίας μετά τη Γερμανία και τη Σουηδία.
«Σε περίπτωση Brexit, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα επηρεάζονταν οι εμπορικές ροές, που είναι σημαντικές για τη Δανία, ενώ ισχυρός θα ήταν και ο αντίκτυπος για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο David Hofman, ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην κεντρική τράπεζα της Δανίας, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε ακόμα πως «θα υπήρχε μια εκτεταμένη περίοδος αβεβαιότητας, κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευθεί τις εμπορικές συμφωνίες του, με αυτή την αβεβαιότητα να έχει και πιο ευρύτερο αντίκτυπο στο εμπόριο».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που μεταδίδει την είδηση, η Δανία στέλνει σχεδόν το 50% των εξαγωγών της σε πέντε χώρες, κάτι που την καθιστά εξαιρετικά ευάλωτη στο πόσο υγιείς είναι οι οικονομίες γύρω από αυτή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης