Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις ξανά και ξανά - Deja vu με αποκρατικοποιήσεις, έξοδο στις αγορές

tags :
Βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις ξανά και ξανά - Deja vu με αποκρατικοποιήσεις, έξοδο στις αγορές
Το ΧΑ θα βιώσει το ράλι που του χρωστάει η ιστορία όταν τελειώσουν οι θλιβερές επαναλήψεις του ίδιου έργου
Ποιοι βαρεθήκατε έξι χρόνια τώρα να ακούτε την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά;
Πόσοι θυμάστε πόσες φορές μας έχουν ανακοινώσει τα ίδια και τα ίδια χωρίς να γίνεται στην ουσία κάτι;
Πόσες φορές διαβάσατε στα χρόνια του μνημονίου την εκτίμηση «βγαίνουμε τότε στις αγορές»;
Πόσοι ακούσατε για πολλοστή φορά ότι θα νοικοκυρευτεί το κράτος και θα σταματήσει η σπατάλη;
Πόσοι βαρεθήκατε να ακούτε τα ίδια και τα ίδια και κάθε χρόνο να βάζετε το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη;
Πως θα βιώσει το ράλι που της χρωστάει η ιστορία η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας και θα απεγκλωβιστούν χιλιάδες επενδυτές, που πίστεψαν ότι κάποια από τα μέτρα που πάρθηκαν στο παρελθόν, ήταν τα τελευταία και η κυβέρνηση θα μας έβγαζε από την κρίση, με αποτέλεσμα να επενδύσουν στο ΧΑ;
Από το 2010 ζούμε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά.
Τα ίδια διαβάζουμε στις εφημερίδες, τα ίδια ανακοινώνουν οι υπουργοί, τα ίδια «παρατράγουδα» καταγγέλλουν από τις υπουργικές καρέκλες και δεσμεύονται ότι θα λύσουν.
Διαβάσαμε χθες ότι επιτέλους θα αξιοποιηθεί το κτίριο της Κεράνης και πως το υπουργείο Οικονομικών θα κοιτάξει να μαζέψει τις υπηρεσίες και να περιορίσει τα ενοίκια.
Μακάρι, αν και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις αλλά υπενθυμίζουμε επίσης πως αυτό προσπάθησαν να το κάνουν πολλοί υπουργοί, με τον κ. Αλογοσκούφη να ξεκινάει πολύ πριν έρθουν τα μνημόνια την προσπάθεια για μετεγκατάσταση υπηρεσιών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Διαβάζουμε ακόμα πως ξεκινάει έρευνα για όσους συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα που δεν τα δικαιούνται.
Μα μετά από έξι χρόνια μνημόνιο, αυτά δεν τα έχουμε λύσει ακόμα και κόβουμε προτιμούν να κόβουν συντάξεις χαμηλοσυνταξιούχων και επιδόματα;
Διαβάσαμε πάλι δήλωση του Πρωθυπουργού για έξοδο στις αγορές σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Αυτό θα ήταν πολύ θετική εξέλιξη, γιατί θα έφερνε σημαντική αντίδραση στο ΧΑ, αλλά το ακούμε επίσης πολλά χρόνια χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Διαβάζουμε ακόμα για Οργανισμούς που δεν θέλουν να απογραφούν αλλά συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε και υποτίθεται ότι αυτά έπρεπε να είχαν λήξει από το 2010.
Δηλαδή για να γίνει αντιληπτό, το «αφεντικό» ζητά να του πεις που δουλεύεις, τι κάνεις και πως σε λένε και συ το αρνείσαι αλλά πληρώνεσαι κανόνικά!
Διαβάζουμε για αποκρατικοποιήσεις και το ελληνικό ακόμα παραμένει αναξιοποίητο στερώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και πολλά εκατομμύρια δημόσια έσοδα.
Τι να θυμηθούμε το μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις. ευρώ που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου με υπουργό τότε τον κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά έγιναν ελάχιστα από τότε;
Το ΧΑ βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και έχει χάσει το μεγάλο ράλι των διεθνών αγορών, γιατί δεν μπόρεσαν οι κυβερνώντες να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
Αντιθέτως, την έσπρωξαν ακόμα πιο βαθιά, κατηγορώντας παράλληλα το ίδιο το μνημόνιο ότι φταίει, ενώ άλλες χώρες που είχαν επίσης μνημόνιο, ξεμπέρδεψαν γιατί έκαναν αυτά που έπρεπε.
Είναι η μεγάλη μας και ίσως η τελευταία ευκαιρία να βγούμε από την κρίση.
Αν κάνουμε αυτά που πρέπει και ο λαός θα ανακουφιστεί και το χρηματιστήριο θα δει επίπεδα που θα κάνουν πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους.
Εδώ βέβαια δημιουργείται το κρίσιμο ερώτημα:
Πιστεύετε ότι μπορεί ο πολιτικός κόσμος γενικά και η τωρινή κυβέρνηση ειδικά, να μας βγάλει από την κρίση και να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα;

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης