Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη σε ΕΚΤ για την άρση του «waiver» και τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο QE

Ερώτηση Παπαδημούλη σε ΕΚΤ για την άρση του «waiver» και τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο QE
Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η άρση του waiver για την πολυπόθητη στροφή της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη
Το θέμα της άρσης του waiver για τα ελληνικά ομόλογα και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θέτει στην κεντρική τράπεζα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος την επικείμενη πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σημειώνει τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η άρση του waiver για την πολυπόθητη στροφή της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη.
Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι η ένεση ρευστότητας που συνεπάγεται η συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση, όχι μόνο θα βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, άλλα θα ενισχύσει και την επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά από την ΕΚΤ να ενημερωθεί μεταξύ άλλων για τις προϋποθέσεις που εκείνη θέτει για την άρση του waiver, καθώς και το ποσοστό των ελληνικών ομολόγων που εκείνη θεωρεί ως επιλέξιμα για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης