Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Η Ελλάδα έδωσε το «πράσινο φως» στην αύξηση των φόρων - Ευελπιστεί σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης

El Mundo: Η Ελλάδα έδωσε το «πράσινο φως» στην αύξηση των φόρων - Ευελπιστεί σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Με τα μέτρα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους να ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση στο αυριανό Eurogroup
Η ιστορία συνεχίζεται, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας, σημειώνει σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα «El Mundo», η οποία επισημαίνει την έγκριση από τη Βουλή του νέου πακέτου μέτρων που κρίνονται αναγκαία για την εκταμίευση της δόσης.
Με τα μέτρα αυτά, σημειώνεται χαρακτηριστικά, η Ελλάδα συμπληρώνει μια ακόμη σελίδα στη μοιραία ιστορία της με τους πιστωτές, οι οποίοι απαιτούν από την Αθήνα νέες περικοπές 5,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2018.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, αύξηση του φόρου στη βενζίνη, στον καπνό, τη μπίρα και τα αλκοολούχα ποτά.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σημειώνει η «El Mundo», η αριστερή ελληνική κυβέρνηση επικεντρώθηκε στο να εξετάσει τα μέτρα και το πακέτο προληπτικών μέτρων που απαιτεί το ΔΝΤ, σε περίπτωση που δεν εκπληρώσει τους απαιτούμενους στόχους, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup, αύριο, Τρίτη (24/5), προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση των κεφαλαίων του προγράμματος διάσωσης.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπάθησε να πείσει τη ζώνη του ευρώ για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μια πρόταση όμως που δεν είδε με καλό μάτι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Λίγες ώρες πριν την ψήφιση των μέτρων, χιλιάδες έλληνες πολίτες πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μια πορεία που κατέληξε έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης