Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι ζητούν οι τράπεζες για να στηρίξουν χρηματοδοτικά το Mega - Εγείρουν θέματα αξιοπιστίας των μετόχων

Τι ζητούν οι τράπεζες για να στηρίξουν χρηματοδοτικά το Mega - Εγείρουν θέματα αξιοπιστίας των μετόχων
Δήλωση τραπεζίτη στο bankingnews: «Αφού απειλούν οι μέτοχοι ότι θα βάλουν χρήματα ας το κάνουν τώρα»!!!
Με επιφυλακτικότητα υποδέχτηκαν οι τράπεζες χθες το βράδυ 25 Μαίου 2016 τις δηλώσεις προθέσεων των μετόχων του Mega να εισφέρουν άμεσα 3 εκ ευρώ ώστε να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του καναλιού που έχουν ποσά της τάξεως των 12 εκ ευρώ ώστε να λειτουργήσει ομαλά ο τηλεοπτικός σταθμός και εν συνεχεία να καλύψουν όλοι περιλαμβανόμενου της ομάδας επενδυτών υπό τον κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου το σύνολο της αύξησης δηλαδή επιπλέον 19,5 εκ ευρώ.
Κορυφαίος τραπεζίτης μιλώντας στο bankingnews ανέφερε ότι «αφού οι μέτοχοι «απειλούν» να βάλουν άμεσα 3 εκ Ευρώ ας το πράξουν τώρα και ας δεσμευτούν για τα υπόλοιπα και μάλιστα με συγκεκριμένο σύντομο χρονοδιάγραμμα που δεν μπορεί να υπερβεί τις 3-4 εβδομάδες».
Η δήλωση αυτή έρχεται να περιγράψει και τις διαθέσεις των τραπεζών οι οποίες βλέπουν ότι χρονίζει η αβεβαιότητα στο Mega παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει πριν από το Πάσχα.
Τραπεζικές πηγές επισημαίνουν ότι η κωλυσιεργία των μετόχων έχει εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και υπενθυμίζουν ότι η προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου έμεινε ουσιαστικά ακάλυπτη καθώς δεν μετείχαν οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού.
Πέραν αυτού κατά τις τράπεζες οι μέτοχοι μετά την έκδοση ανακοίνωσης και δεδομένου ότι δηλώνουν ότι συμφωνούν θα πρέπει να αποστείλουν και σχετικές δηλώσεις προς το Χρηματιστήριο που να ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις συμμετοχής δεδομένου ότι η Τηλέτυπος παρά το γεγονός ότι βρίσκεται υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης παραμένει εισηγμένη επιχείρηση.
Επιπλέον θα πρέπει να αποφασιστούν από το ΔΣ οι ακριβείς όροι,  το χρονοδιάγραμμα της αύξησης αλλά και να συνταχθεί ενημερωτικό δελτίο το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Χθες το βράδυ αργά πάντως υπήρξαν πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών προκειμένου να συναποφασίσουν για τη στάση που θα ακολουθήσουν και σήμερα δεν αποκλείονται εξελίξεις.
Από την άλλη πλευρά οι μέτοχοι του Mega εμφανίζονταν αισιόδοξοι επισημαίνοντας ότι θα ικανοποιήσουν την απαίτηση των τραπεζών όπως διατυπώθηκε χθες το πρωί να εισφέρουν ένα ποσό 3-4 εκ ευρώ ώστε να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του τηλεοπτικού σταθμού.
Μάλιστα θεωρούσαν ως δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών και στο σκέλος της συμφωνίας για αναδιάρθρωση των δανείων του καναλιού.
Ωστόσο από τις τράπεζες έχει καταστεί σαφές ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο σύνολό της ενώ το ΔΣ του Τηλέτυπου στη χθεσινή του ανακοίνωση.

(πρώτη ενημέρωση 26 Μαΐου 2016, 07:26)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης