Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ικανοποίηση Juncker - Tusk για τη συμφωνία του Eurogroup - Ισχυρό μήνυμα σταθερότητας για την Ελλάδα

tags :
Ικανοποίηση Juncker - Tusk για τη συμφωνία του Eurogroup - Ισχυρό μήνυμα σταθερότητας για την Ελλάδα
«H ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ικανοποιημένοι για τη συμφωνία του Eurogroup που αφορά την Ελλάδα, εμφανίστηκαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker και ο επικεφαλήςτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk. κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, πριν την έναρξη της Συνόδου του G7 στην Ιαπωνία.
«Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» δήλωσε ο Juncker.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι πέρυσι, στη Σύνοδο του Elmau, η Ελλάδα ήταν το πιο δραματικό θέμα στην ημερήσια διάταξη και τόνισε ότι σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί και ότι τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.
Από την πλευρά του, ο Tusk τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα.
H ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης