Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει τρίτος γύρος εκλογών μετά την 26η Ιουνίου

Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει τρίτος γύρος εκλογών μετά την 26η Ιουνίου
Αν οι Σοσιαλιστές (PSOE) αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη, «θα υπάρξει κυβέρνηση σε μία εβδομάδα», τόνισε ο επικεφαλής τους, Pedro Sanchez
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν τρίτες εκλογές στην Ισπανία και ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση μετά την 26η Ιουνίου διαβεβαίωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, μιλώντας σε συνέδριο στη Βαρκελώνη.
Όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, από τα όσα είπε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών κανείς καταλαβαίνει είτε ότι θα επιτύχει την στήριξη άλλων κομμάτων για να σχηματίσει μια κυβέρνηση «της αλλαγής» είτε ότι θα διευκολύνει μια κυβέρνηση του Mariano Rajoy.
«Θα προσπαθήσουμε να υπάρξει κυβέρνηση μετά την 26η Ιουνίου», τόνισε και πρόσθεσε ότι αν οι Σοσιαλιστές (PSOE) αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη, «θα υπάρξει κυβέρνηση σε μία εβδομάδα».
Μάλιστα, ο Pedro Sanchez ανέφερε ότι αυτό που εμπόδισε τον σχηματισμό κυβέρνησης ήταν η διαμάχη για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και το δικαίωμα στην απόφαση, κάτι άλλωστε που υποστήριζαν οι Podemos.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης