Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (Ισπανία): Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε περισσότερες περικοπές από αυτές των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

De Guindos (Ισπανία): Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε περισσότερες περικοπές από αυτές των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Προειδοποιήσεις του ισπανού υπουργού Οικονομικών για περικοπές, αν επιβραδύνει η ισπανική οικονομία
Στις περικοπές που αναγκάστηκε να προχωρήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, μιλώντας σε συνέδριο στη Μάλαγα, τονίζοντας ότι αντιλήφθηκε τη σημασία της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ προκειμένου να ευημερήσει.
Στην ομιλία του, στην οποία τόνισε τη σημασία να διατηρηθεί ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ισπανίας, ώστε να τηρηθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος και να αποφευχθούν νέες περικοπές, ο ισπανός υπουργός αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «μια κυβέρνηση ριζοσπαστική, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ» προχώρησε σε περισσότερες περικοπές από αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, διότι «το να αποτελεί μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης είναι η κύρια εγγύηση για την ευημερία των χωρών».
Πρόσθεσε δε, ότι οι υποσχέσεις είναι πιο απλές, αλλά η εφαρμογή είναι πιο περίπλοκη.
Για την ισπανική οικονομία υπογράμμισε ότι το βασικό θέμα είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης διότι, σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα λειτουργήσουν μια σειρά από αυτόματους σταθεροποιητές, που συνδέονται με την εξέλιξη της οικονομίας, προσθέτοντας ότι τότε θα πρέπει να ληφθούν εναλλακτικές αποφάσεις.
Αν διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός επέκτασης, η Ισπανία θα ολοκληρώσει το 2016 με ανάπτυξη περί το 3% και τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει πρωταρχικά είναι να μην γίνουν λάθη, όπως να μην αλλάξει η εργασιακή μεταρρύθμιση και να μην επηρεαστεί η φερεγγυότητα του ισπανικού τραπεζικού συστήματος.
Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η πολιτική αβεβαιότητα στην οικονομία, ο Luis de Guindos υπογράμμισε ότι προς το παρόν, δεν έχουν παρατηρηθεί συνέπειες και ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους η εξέλιξη της οικονομίας θα εξαρτηθεί πολύ από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η «ωριμότητα» και η «κοινή λογική» της ισπανικής κοινωνίας θα οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση σταθερή.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης