Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ο υφεσιακός κύκλος - Το ζήτημα του χρέους τίθεται σε ρεαλιστική βάση

Τσίπρας: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ο υφεσιακός κύκλος - Το ζήτημα του χρέους τίθεται σε ρεαλιστική βάση
«Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο και η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ αδιαμφισβήτητη», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας
Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ο μεγάλος υφεσιακός κύκλος της ελληνικής οικονομίας, ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της ομιλίας του με την οποία εγκαινίασε την έκθεση «Ποσειδώνια 2016».
Ο Αλ. Τσίπρας προσέθεσε ότι πλέον «το ζήτημα του ελληνικού χρέους τίθεται σε ρεαλιστική βάση», ενώ η θέση της Ελλάδας σε Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση καθίσταται αδιαμφισβήτητη.
«Η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή», τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε πως «κανένα χρέος δεν είναι βιώσιμο όταν στηρίζεται σε προβλέψεις για τεράστια πλεονάσματα επί μακρόν».
Ο ίδιος σημείωσε ότι το ελληνικό χρέος γίνεται βιώσιμο, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στον «κόφτη» του χρέους, τον οποίο χαρακτήρισε επιτυχία της κυβέρνησης.
Όπως είπε, είναι «κομβική η ρήτρα του 15% του ΑΕΠ για την εξυπηρέτηση του χρέους».
Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κρίση βοήθησε την Ελλάδα να χτίσει από την αρχή μια υγιή οικονομία, σε πιο ανταγωνιστικές βάσεις.
Παράλληλα, ως ήταν αναμενόμενο, ο έλληνας πρωθυπουργός εξήρε τη συνεισφορά της ποντοπόρου ναυτιλίας στο ελληνικό ΑΕΠ, που, όπως σημείωσε, ανέρχεται στο 7%
«Το παράδειγμα της ελληνικής ναυτιλίας μπορεί να είναι ένα θετικό παράδειγμα για το νέο μας μοντέλο ανάπτυξης», είπε, ακόμα, ο έλληνας πρωθυπουργός.
Νωρίτερα, είχε καλωσορίσει στην Ελλάδα όλους όσοι ήρθαν στη γιορτή των Ποσειδωνίων, ενώ είχε τονίσει «η διαρκής αύξηση εκθετών και επισκεπτών επιβεβαιώνει το κύρος της έκθεσης» και έκανε λόγο για «νέο ρεκόρ συμμετοχών το 2016».
«Τα Ποσειδώνια αποτελούν τη μεγαλύτερη σύναξη της παγκόσμιας ναυτιλίας», σχολίασε, ενώ υπογράμμισε ότι «οι έλληνες εφοπλιστές πρωτοπορούν» και τόνισε ότι «χωρίς αυτούς η παγκόσμια ναυτιλία δεν θα είχε το σημαντικό της ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».
«Οι έλληνες αξιωματικοί συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου», ανέφερε, εκφράζοντας την επιθυμία «να επιστρέψουν τα ελληνικά πληρώματα στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «από το 2008 που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση ο χώρος της ναυτιλίας βίωσε πρώτος την επερχόμενη καταιγίδα», ωστόσο «η ελληνική ναυτιλία με σχέδιο και όραμα πέτυχε να προσαρμοστεί».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: «Νοιώθουμε την ανάγκη να πείσουμε τους έλληνες εφοπλιστές να μας εμπιστευτούν», ενώ προσέθεσε: «Σας καλώ να επανεκκινήσουμε έναν μόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για την ενίσχυση της ελληνόκτητης ναυτιλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης