Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA Merrill Lynch: Μετρητά συγκεντρώνουν τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια λόγω αναταράξεων

BofA Merrill Lynch: Μετρητά συγκεντρώνουν τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια λόγω αναταράξεων
Ακόμα και οι μεγάλοι επενδυτές φοβούνται να διατηρήσουν μετοχές και ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό τους, εν όψει δυνητικά ισχυρών αναταράξεων στις διεθνείς αγορές
Το υψηλότερο επίπεδο μετρητών από τον Νοέμβριο του 2001 - αμέσως μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους - διατηρούν σήμερα τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, λόγω των αναταράξεων και της αβεβαιότητας που προκαλεί στις αγορές το επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 περί της παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..
Τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια φέρονται να κάθονται πάνω σε ένα «βουνό» από μετρητά, που καταλαμβάνουν μέσο ποσοστό 5,7% της αξίας των χαρτοφυλακίων τους τον Ιούνιο 2016, υψηλότερο της κρίσης του 2008.
Αυτό επισημαίνει σε έρευνά της η Bank of America Merrill Lynch (BofA), σύμφωνα με την οποία ακόμα και οι μεγάλοι επενδυτές φοβούνται να διατηρήσουν μετοχές και ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό τους, εν όψει δυνητικά ισχυρών αναταράξεων στις διεθνείς αγορές που θα προκαλούσε ένα Brexit.
Όπως γράφει η BofA, μεταξύ Ιουλίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016 τα μετρητά και τα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων αναδείχθηκαν στις περισσότερο δημοφιλείς κλάσεις ενεργητικού, προσελκύοντας εισροές μεγαλύτερες των 200 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.
Βεβαίως, αν και τα μετρητά δεν ενέχουν επενδυτικούς κινδύνους, η πραγματική απόδοσή τους σήμερα είναι αρνητική, όμως μοιάζει μονόδρομος, αφού ούτε τα κρατικά ομόλογα των ισχυρών οικονομιών δεν προσφέρουν πλέον περιθώρια έστω και μικρών αποδόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης