Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ακόμα διχασμένη η Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενισχυθεί η τραπεζική ένωση

Reuters: Ακόμα διχασμένη η Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενισχυθεί η τραπεζική ένωση
Η Γερμανία επιμένει, ότι πριν την εφαρμογή του πανευρωπαϊκού προγράμματος εγγύησης καταθέσεων οι εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν την έκθεσή τους σε συγκεκριμένα στοιχεία ενεργητικού
Διχασμένες παραμένουν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την επιθυμητή πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη, μόλις δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin) την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, που καλείται συζητήσει μεταξύ άλλων τρόπους ενίσχυσης της τραπεζικής ένωσης.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το 2012 δημιουργήθηκε ένα σχέδιο τραπεζικής ένωσης στο πλαίσιο της κρίσης χρέους και μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2008, που οδήγησαν στην διάσωση πολλών τραπεζών της ευρωζώνης με δισεκατομμύρια ευρώ κρατικών κεφαλαίων.
Οι χώρες της ευρωζώνης εμφανίζονται να μην έχουν πλέον τη διάθεση να προάγουν την τραπεζική ένωση, έχοντας χάσει ένα ολόκληρο εξάμηνο συνομιλιών σε συζητήσεις για το πώς θα πρέπει να δομηθεί ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα εγγύησης καταθέσεων, που αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της τραπεζικής ένωσης.
Η Γερμανία επιμένει, ότι πριν την εφαρμογή του πανευρωπαϊκού προγράμματος εγγύησης καταθέσεων οι εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν την έκθεσή τους σε συγκεκριμένα στοιχεία ενεργητικού, όπως τα κρατικά ομόλογα.
Η Ιταλία και άλλες χώρες θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα καθιστούσε ακριβότερο τον δανεισμό των κρατών, ενώ θα δημιουργούσε αναταραχή στις αγορές κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης