Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά από το γερμανικό Spiegel κατά του Juncker – «Δεν εξασφαλίζει την τήρηση των συμφωνιών»

tags :
Πυρά από το γερμανικό Spiegel κατά του Juncker – «Δεν εξασφαλίζει την τήρηση των συμφωνιών»
Το Spiegel υποστηρίζει ότι ο κ. Juncker έδειξε από την πρώτη στιγμή την υποστήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Τη σφοδρή του αντίδραση για τις «εξαιρετικά προβληματικές» επιλογές και κινήσεις του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, εξέφρασε το περιοδικό Spiegel, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν εξασφαλίζει την τήρηση των συμφωνιών, όπως αρμόζει στον θεσμικό του ρόλο.
Το περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστεί πως ο κ. Juncker βλέπει τον εαυτό του ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης, αντί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις που προστάζει η θέση του.
Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Κομισιόν παρευρέθη στην Αγία Πετρούπολη, γεγονός που, εν μέρει, εξηγεί το μένος του αρθρογράφου….
Μάλιστα, είχε προκαλέσει έντονες επικρίσεις το γεγονός ότι ο κ. Juncker «έδωσε τα χέρια» με τον Vladimir Putin μπροστά από τις σημαίες της Ε.Ε. και της Ρωσίας.
«Δεν είναι καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι ο Juncker αυτή την εβδομάδα έγινε η πρώτη εξέχουσα ευρωπαϊκή προσωπικότητα, που έσπευσε να τείνει χέρι βοηθείας προς τη Ρωσία», σχολιάζει καυστικά ο αρθρογράφος.
Σε ότι αφορά τις κινήσεις της Κομισιόν στο θέμα της Ελλάδας, το Spiegel υποστηρίζει ότι ο κ. Juncker έδειξε από την πρώτη στιγμή την υποστήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν είναι ένας από τους πιστωτές.
Επίσης, στα περί της προσφυγικής κρίσης, το Spiegel τονίζει ότι ο κ. Juncker επιθυμεί να αναγκάσει τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. να δεχθούν τις προσφορές των άλλων χωρών για την παροχή αστυνομικών, προκειμένου να προστατευτούν αποτελεσματικά τα σύνορα, ενώ επιπρόσθετα απειλεί και με χρηματικές ποινές, σε περίπτωση που δεν δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους.
Τέλος, σχετικά με την άκρως προκλητική δήλωση του «επειδή είναι η Γαλλία», με την οποία ουσιαστικά εξαιρεί τη χώρα από τα πρόστιμα της Ε.Ε. για τα μεγάλα ελλείμματα στον προϋπολογισμό, ο αρθρογράφος όπως, ήταν αναμενόμενο, εκφράζει την οργή του…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης