Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέο πολιτικό αδιέξοδο κινδυνεύει να βρεθεί η Ισπανία και μετά τις κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές στις 26 Ιουνίου

Σε νέο πολιτικό αδιέξοδο κινδυνεύει να βρεθεί η Ισπανία και μετά τις κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές στις 26 Ιουνίου
O ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει ούτε τους συντηρητικούς του Rajoy ούτε τον Iglesias
Οδεύει άραγε η Ισπανία σε ένα νέο πολιτικό αδιέξοδο; Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 26 Ιουνίου ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE), Pedro Sanchez ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει ούτε τους συντηρητικούς του Λαϊκού Κόμματος (PP) του Mariano Rajoy ούτε τον υποψήφιο του συνασπισμού της Αριστεράς Unidos Podemos, Pablo Iglesias.
«Δεν θα υποστηρίξουμε μια κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος και ο Iglesias δεν θα γίνει επικεφαλής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Sanchez στο ραδιοφωνικό δίκτυο Onda Cero τονίζοντας ότι «οι Ισπανοί δεν πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του κακού και του χειρότερου».
Αυτή η δήλωση του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας γίνεται λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων καταδεικνύει ότι η συμμαχία «Ενωμένοι Μπορούμε» (Unidos Podemos)- που έχει συσταθεί από το κόμμα Podemos και το κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, κληρονόμος του Κομμουνιστικού Κόμματος) – θα συγκεντρώσει μεγαλύτερα ποσοστά την Κυριακή από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και επομένως θα εκλέξει περισσότερους βουλευτές.
Εάν το Unidos Podemos λάμβανε την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν πιθανό να επιτευχθεί για να αντικαταστήσει τη συντηρητική κυβέρνηση του Mariano Rajoy.
Όμως ο Pedro Sanchez έδειξε να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον εφόσον αυτή η κυβέρνηση είχε επικεφαλής τον Pablo Iglesias.
«Δεν θα προσφέρουμε στήριξη σε μια κυβέρνηση που καταλύει την εθνική κυριαρχία» υπογράμμισε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Podemos, το οποίο τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την αυτονομία της Καταλονίας.
«Δεν θα υποστηρίξουμε καμία κυβέρνηση που θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα της χώρας» τόνισε εκτιμώντας ότι ο Iglesias θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας.
«Είναι σημαντικό να διαθέτουμε ένα ισχυρό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανάμεσα στις ακραίες θέσεις του Rajoy και του Iglesias κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης