Τελευταία Νέα
Πολιτική

Juncker: Δεν παρακολούθησα ποτέ την παράλογη λογική όσων ήθελαν Grexit

tags :
Juncker: Δεν παρακολούθησα ποτέ την παράλογη λογική όσων ήθελαν Grexit
Στις 12:00 το μεσημέρι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
(upd) Την θέση ότι ποτέ δεν παρακολούθησε την παράλογη λογική όσων ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διατύπωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker κατά τη συνάντηση που έχει αυτήν την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλο.
Σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι δύο πράγματα που ταιριάζουν ενώ τόνισε ότι για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για προγράμματα προσαρμογής
"Το πρόγραμμα εφαρμόζεται, η δόση εκταμιεύεται" τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στην Ελλάδα και για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη πρέπει να είναι αμφίδρομη και ότι η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη στη μεταναστευτική κρίση.
"Θα ήθελα να υπάρχει εθνική «ιδιοκτησία» των προγραμμάτων που εφαρμόζονται σήμερα.
Εάν σήμερα κάνουμε σωστά αυτό που μας επιτάσσει η πραγματικότητα να κάνουμε, θα προσφέρουμε χρήσιμη υπηρεσία στις επόμενες γενιές
Αυτό το οποίο κάνει η Ελλάδα δεν είναι ένα τίμημα που οφείλει να καταβάλλει στις Βρυξέλλες, είναι επένδυση για το μέλλον των νέων" υποστήριξε ο Juncker, ο οποίος εξέφρασε το θαυμασμό του για το κουράγιο των Ελλήνων και ιδιαίτερα των φτωχότερων κοινωνικών τάξεων.
"Στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετά μαθήματα τα τελευταία χρόνια και δεν χρειάζεται να προστεθούν και άλλα" είπε ο Juncker, τονίζοντας ότι υπάρχει πλήρης άγνοια πολλών Ευρωπαίων για την πραγματικότητα στην Ελλάδα.
"Υποστηρίζω ότι απ' όλους τους πολιτικούς άνδρες στην Ευρώπη εγώ είμαι αυτός που γωρίζω καλύτερα την Ελλάδα και τους Έλληνες" επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος είπε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
«Όπως φάνηκε από την αξιολόγηση, η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και ζήτησε τη συμβολή των θεσμών τόσο ως προς την τόνωση της ρευστότητας, όσο και ως προς το «σχέδιο Juncker».
Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, εξηγώντας ότι η Αθήνα δεν ζητάει «κούρεμα», αλλά ελάφρυνση με βάση του κανόνες του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον ρόλο του κ. Juncker στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «διαφυλάχθηκε η ενότητα της Ευρώπης».
«Η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ.Παυλόπουλος.
Μετά τη συνάντηση με τον κ.Παυλόπουλο, ο Juncker θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, και κατόπιν της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Το βράδυ ο Juncker θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής.
Σημειώνεται πως ενόψει της επίσκεψής του, ο Juncker δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Euronews ότι «η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς της Ελλάδα».
Επίσης, έκανε λόγο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς και για το μεταναστευτικό ζήτημα ενώ υποστήριξε πως έδωσε σκληρή μάχη ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πως «από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit».
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο Juncker υποστήριξε πως «πρέπει να υποστηρίξουμε τις χώρες του μετώπου, όπως η Ελλάδα, και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούμε».

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 21 Ιουνίου 08:42)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης