Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Juncker: Το Brexit σημαίνει οριστική έξοδο από την ΕΕ - Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση

Προειδοποιήσεις Juncker: Το Brexit σημαίνει οριστική έξοδο από την ΕΕ - Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση
Σε περίπτωση Brexit δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή Συνθήκη
Να μην υπολογίζουν σε επαναδιαπραγμάτευση των ευνοϊκών όρων συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε τόσο τους πολιτικούς, όσο και τους πολίτες της Βρετανίας την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, μιλώντας στις Βρυξέλλες.
«Έξοδος από την Ε.Ε. σημαίνει έξοδο από την Ε.Ε.», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, επιχειρώντας να βάλει τέλος στο σενάριο ότι δήθεν σε περίπτωση επικράτησης του Brexit στο αυριανό βρετανικό δημοψήφισμα το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί βελτιωμένους όρους συμμετοχής του στην Ε.Ε. σε σύγκριση ακόμα και με το πακέτο εξαιρέσεων και προνομίων που πέτυχε με τη συμφωνία Ε.Ε. - Βρετανίας τον Φεβρουάριο του 2016.
Όπως προσέθεσε σε αυστηρό τόνο ο Juncker: «Έχουμε ολοκληρώσει μια συμφωνία με τον πρωθυπουργό [David Cameron]. Έλαβε το μέγιστο που θα μπορούσε να λάβει και προσφέραμε το μέγιστο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε. Έτσι, δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, ούτε αναφορικά με τη συμφωνία που συνομολογήσαμε τον Φεβρουάριο, ούτε αναφορικά με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή Συνθήκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης