Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Οι επενδυτές που πούλησαν το Μάιο και έφυγαν ίσως να το μετανιώσουν

JP Morgan: Οι επενδυτές που πούλησαν το Μάιο και έφυγαν ίσως να το μετανιώσουν
Οι αγορές είναι έτοιμες για ράλι στο Β' εξάμηνο του έτους τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό - Τα οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη βελτιώνονται και εκεί αναζητούνται ευκαιρίες αυτή τη στιγμή
Το «πούλα το Μάιο και φύγε» είναι μια γνωστή φράση που επινοήθηκε για να περιγράψει την απόφαση ενός διαπραγματευτή να κρατήσει χρήματα εκτός της αγοράς προτού ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές του.
Ωστόσο, η JPMorgan αναφέρει ότι ένα διάλειμμα αυτό το καλοκαίρι από τις επενδύσεις σε μετοχές τελικά ίσως αποδειχτεί το μεγαλύτερο λάθος για τους επενδυτές.
«Είχαμε ένα-δύο δύσκολα καλοκαίρια που είναι ακόμη νωπά στη μνήμη των ανθρώπων», δήλωσε ο Stephen Parker της JP Morgan στο CNBC.
«Αλλά, αν κοιτάξουμε πίσω σε μακροχρόνια βάση, η ιστορία δεν είναι υπέρ σας για να πουλήσετε το Μάιο και να φύγετε».
Ο αναλυτής της JPMorgan πιστεύει ότι, ακόμη και ενώ ο S&P 500 κέρδισε 2% τον περασμένο μήνα, πρέπει να αναμένονται περισσότερα κέρδη.
Σημείωσε δε ότι από το 1970 οι αγορές έχουν στην πραγματικότητα καταγράψει κέρδη κατά τη θερινή περίοδο σχεδόν στο 67% των περιπτώσεων.
Ωστόσο, ενώ ο Parker προειδοποίησε ότι ενώ σε αυτή την περίοδο μπορεί να υπάρχει περισσότερη αστάθεια, αυτό μπορεί να είναι προς όφελος των επενδυτών που ποντάρουν σε άνοδο, δεδομένου ότι «είχαμε περισσότερα ράλι της τάξης του 10% το καλοκαίρι από ό,τι είχαμε πτώσεις».
Επιπλέον, ο Parker παραμένει απτόητος από την αστάθεια που θα μπορούσε να προέλθει από ένα Brexit.
Ανεξάρτητα από το πώς θα ψηφίσουν οι Βρετανοί την Πέμπτη 23 Ιουνίου, λέει ότι η αγορά είναι έτοιμη, γιατί η απομάκρυνση από τον κίνδυνο έχει ήδη ενσωματωθεί στις στρατηγικές των επενδυτών.
«Είμαστε έτοιμοι πιθανότατα για μία θετική έκπληξη στο υπόλοιπο του καλοκαιριού», σημειώνει.
«Η ιστορία δείχνει ότι οι κινήσεις της αγοράς μέχρι τη στιγμή ή αμέσως μετά από κάποιο τέτοιου είδους δυαδικό γεγονός συχνά διορθώνουν μάλλον γρήγορα».
Και αν το Brexit αποδειχθεί ένα μη γεγονός, η θετικότητα μπορεί να υποκινηθεί περαιτέρω από την ήπια στάση της Fed, σε συνδυασμό με τις υψηλές αποτιμήσεις.
Ο Parker σημειώνει επίσης ότι οι πιέσεις από το ισχυρότερο δολάριο και από τις χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων έχουν αρχίσει να υποχωρούν.
Και, καθώς οι αγορές κινούνται πέρα από τα πολιτικά πρωτοσέλιδα, νιώθει ότι στο Β' εξάμηνο του έτους είναι έτοιμες για ράλι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό.
«Τα οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη βελτιώνονται.
Εκεί ψάχνουμε για ευκαιρίες αυτή τη στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης