Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευθεία «επίθεση» Erdogan προς Juncker και ΕΕ - «Δε γνωρίζετε καθόλου τον τούρκικο λαό»

Ευθεία «επίθεση» Erdogan προς Juncker και ΕΕ - «Δε γνωρίζετε καθόλου τον τούρκικο λαό»
Ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πρόσφυγες
Έντονη κριτική προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, άσκησε την Τετάρτη (22/6) ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου ότι, σε περίπτωση που η συμφωνία για την κατάργηση της βίζας αποτύχει, ο «σουλτάνος» θα πρέπει να λογοδοτήσει στο λαό.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο τούρκος πρόεδρος σχολίασε ότι ο Juncker «δε γνωρίζει καθόλου τον τούρκικο λαό»,ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν τρέχουν πίσω από μία κατάργηση της βίζας».
«Εσείς είστε εκείνοι που προβληματίζεστε περισσότερο, αναφορικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η Τουρκία ανοίξει τις πόρτες της και όλοι οι πρόσφυγες κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Erdogan, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο ρήγμα στις ήδη εύθραυστες σχέσεις των δύο πλευρών.
Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους πρόσφυγες, σε αντίθεση με την Τουρκία, ενώ έθιξε και το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής αναξιόπιστες, αναφορικά με τη συμφωνία.
«Κι ενώ αυτό είναι το άσχημο πρόσωπό σας, μετά νευριάζετε με τον Erdogan επειδή δείχνει αυτό το πρόσωπο στον κόσμο», κατέληξε.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη, μέσω συνέντευξης που δημοσιεύθηκε από την Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Juncker δήλωσε ότι εάν ο Erdogan θέλει να σπάσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα πρέπει ο ίδιος να εξηγήσει μετά στον τούρκικο λαό για ποιο λόγο δε μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης