Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Angela Merkel θα ασκήσει πιέσεις στον Jean-Claude Juncker να παραιτηθεί σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης

H Angela Merkel θα ασκήσει πιέσεις στον Jean-Claude Juncker να παραιτηθεί σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης
Ένας Γερμανός υπουργός είπε στην Sunday Times, ότι η καγκελάριος Merkel είχε αρχίσει να θεωρεί τον κ. Juncker ως "μέρος του προβλήματος" για την ΕΕ.
Ο Jean-Claude Juncker γίνεται ένα πρόβλημα, με το οποίο η Angela Merkel θα πρέπει σύντομα να "ασχοληθεί", σύμφωνα με πηγές εντός της γερμανικής κυβέρνησης, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Independent.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει δεχθεί επικρίσεις από διάφορες κατευθύνσεις σχετικά με τη στάση που κράτησε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Μεγάλης Βρετανίας για την αποχώρησή της από την ΕΕ.
Ένας Γερμανός υπουργός είπε στην Sunday Times, ότι η καγκελάριος Merkel είχε αρχίσει να θεωρεί τον κ. Juncker ως "μέρος του προβλήματος" για την ΕΕ.
Η πηγή είπε, ότι "ο Juncker είχε το χρόνο και πάλι έδρασε ενάντια στο κοινό συμφέρον, ενώ και η αντίδρασή του στο βρετανικό δημοψήφισμα ήταν πολύ επιζήμια".
Αλλά και η ρητορική του κ. Juncker σχετικά με τη Βόρεια Ιρλανδία και την ανεξαρτησία της Σκωτίας -και ιδιαίτερα τη συνάντησή του με την ηγέτη του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας Nicola Sturgeon στις Βρυξέλλες- θεωρήθηκαν ως "περιττά προκλητικές", αναφέρει η Independent.
"Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για διαπληκτισμούς μεταξύ θεσμών" πρόσθεσε η πηγή, συμπληρώνοντας ότι "η πίεση για να παραιτηθεί (σ.σ. ο Juncker), θα γίνει μεγαλύτερη και η καγκελάριος Merkel θα πρέπει τελικά να ασχοληθεί με αυτό το επόμενο έτος".
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σύμφωνα με την The Telegraph, ήταν η προτροπή του Juncker στον βρετανό πρωθυπουργό Cameron να επικαλεστεί άμεσα στο άρθρο 50, την ώρα που η ώρα που η Merkel δήλωνε ότι "δεν χρειάζεται να βιαστούμε".
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπήρξε η βασική αιτία –σύμφωνα με την Independent- της αύξησης του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού και κάποιοι θεωρούν τις προσπάθειές του, ως μέρος του λόγου για την αντίδραση κατά της ΕΕ.
Η εφημερίδα επισημαίνει, ότι "ενώ η κ. Merkel είναι η πιο ισχυρή πολιτικός στην Ευρώπη που ασκεί κριτική στον κ. Juncker, δεν είναι η μόνη" και προσθέτει, ότι "λίγο μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τον Ιούνιο, ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Lubomir Zaoralek κάλεσε τον κ. Juncker να παραιτηθεί".
"Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δω τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως τον κατάλληλο άνθρωπο για τη δουλειά" είπε ο κ. Zaoralek στην Τσεχική τηλεόραση.
Αξιωματούχοι από την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Εσθονία έχουν επίσης επικρίνει τον κ. Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης