Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα deal προ των πυλών στην ενέργεια μετά το ΟΤΕ - Protergia - H ΗΡΩΝ με Wind, ΕΛΠΕ με Vodafone και ΔΕΗ με ΕΛΤΑ

Νέα deal προ των πυλών στην ενέργεια μετά το ΟΤΕ - Protergia - H ΗΡΩΝ με Wind, ΕΛΠΕ με Vodafone και ΔΕΗ με ΕΛΤΑ
Φθηνότεροι θα παραμείνουν ανεξάρτητοι προμηθευτές ηλεκτρικής και μετά την έκπτωση που κάνει η ΔΕΗ στα τιμολόγια των πελατών της
Mπροστά στο δρόμο που χάραξε ο Όμιλος Μυτιληναίου με τον ΟΤΕ για την πώληση πακέτων της Protergia από το δίκτυο των 450 καταστημάτων της Γερμανός και της Cosmote, προχωρούν τόσο η ΔΕΗ όσο και άλλοι εναλλακτικοί πάροχοι.
Οι εναλλακτικοί πάροχοι που μέσα σε λίγους μήνες έχουν αποσπάσει το 10% της λιανικής στην αγορά ρεύματος έχουν ήδη επιδοθεί σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό και ιδίως όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις της ΔΕΗ να μειώσει τα τιμολόγια της.
Ετσι τα ΕΛΠΕ θα προχωρήσουν σε στρατηγική συνεργασία με την Vodafone
ο ΉΡΩΝ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Wind αλλά και
η ΔΕΗ με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Με τις νέες αυτές στρατηγικές συνεργασίες η μάχη στην αγορά ενέργειας κορυφώνεται, ενώ με βάση τα στοιχεία Απριλίου, νέες απώλειες καταγράφει το μερίδιο της ΔΕΗ ενώ την ίδια στιγμή ενισχύεται το ποσοστό των ανεξάρτητων παραγωγών, οι οποίοι κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των ελλήνων καταναλωτών.
Όπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ η δημόσια επιχείρηση έχασε 1,40% από την λιανική ρεύματος με το ποσοστό αυτό να κερδίζουν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί – προμηθευτές και λοιποί εναλλακτικοί πάροχοι.
Eιδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία, για τον μήνα Απρίλιο η ΔΕΗ έπεσε στο 91,38% από 92,78% τον Μάρτιο του 2016. 
Αντίθετα όλοι οι ανεξάρτητοι προμηθευτές ανέβασαν τα ποσοστά τους στην αγορά κερδίζοντας ακόμη περισσότερους καταναλωτές χάρη στις προσφορές τους.
Πιο συγκεκριμένα ο ΗΡΩΝ αύξησε το μερίδιο του στο 2,42% από 2,06%,
η Elpedison στο 2,13% από 1,92% τον Μάρτιο,
η Protergia ανέβηκε στο 1,91% από 1,49%,
η NRG αύξησε το ποσοστό της στο 0,60% από 0,51%,
η Volterra αύξησε τη συμμετοχή της στο 0,47% από 0,36% και
η Watt ή Volt διεύρυνε το μερίδιο της στο 0,40% από 0,34%.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η αύξηση για την εταιρεία Green, η οποία ανέβασε το μερίδιό της στο 0,42% έναντι 0,34%

Φθηνότεροι οι εναλλακτικοί

Φθηνότεροι θα παραμείνουν ανεξάρτητοι προμηθευτές ηλεκτρικής και μετά την έκπτωση που κάνει η ΔΕΗ στα τιμολόγια των πελατών της που πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους.
Και αυτό γιατί η ΔΕΗ μείωσε μεν από την 1η Ιουλίου κατά 15% τις χρεώσεις προμήθειας, ωστόσο εναλλακτικοί πάροχοι λόγω των χαμηλότερων τιμολογίων καθώς και άλλων προσφορών που κάνουν δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πετυχαίνουν μείωση της τάξης του 25% στους λογαριασμούς τους.

Πρώτη ενημέρωση 23:12 5 Ιουλίου του 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης