Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA Merrill Lynch: Η τιμή του χρυσού θα φθάσει τα 1.500 δολάρια η ουγγιά

BofA Merrill Lynch: Η τιμή του χρυσού θα φθάσει τα 1.500 δολάρια η ουγγιά
Η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί 29% από την αρχή του έτους, σε ένα ράλι που έχει επιταχυνθεί από το δημοψήφισμα για το Brexit.
Εκτόξευση της τιμής του χρυσού στα 1.500 δολάρια η ουγγιά από 1.356 δολάρια που είναι σήμερα, όπως και του ασημιού στα 30 δολάρια η ουγγιά από 19,70 δολάρια που είναι σήμερα, προβλέπει η BofA Merrill Lynch.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στις προβλέψεις για αύξηση του πολιτικού λαϊκισμού, της μετανάστευσης, καθώς και ότι η κατανομή του πλούτου θα προκαλέσουν περαιτέρω οικονομική αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο.
Η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί 29% από την αρχή του έτους, σε ένα ράλι που έχει επιταχυνθεί από το δημοψήφισμα για το Brexit.
Οι τιμές έχουν αυξηθεί 8% από τότε.
Η τιμή του ασημιού έχει αυξηθεί ακόμα πιο γρήγορα, φθάνοντας το 13% από το δημοψήφισμα.
Η τράπεζα σε σημείωμά της αναφέρει:
"Έχει ενισχυθεί η άποψή μας για ανοδική τάση, ιδιαίτερα σε χρυσό και ασήμι, τα οποία θα πρέπει να συνεχίσουν να αποδίδουν καλά, δεδομένης της υποτονικής παγκόσμιας ανάπτυξης και τους κινδύνους που αυτό θα λοξοδρομήσει τη δημόσια συζήτηση προς την διανομή του πλούτου μεταξύ γενεών, τον λαϊκισμό και τη μετανάστευση, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει για την αποτελεσματική χάραξη της οικονομικής πολιτικής.
Ο κόσμος πηγαίνει από κρίση σε κρίση και βλέπουμε κινδύνους που ίσως δεν μπορούν να αποφευχθούν".
Η σημασία αυτής της δυναμικής για τα πολύτιμα μέταλλα αντικατοπτρίζεται από την υψηλό συσχετισμό μεταξύ της δυνητικής ανάπτυξης του ΑΕΠ των ΗΠΑ και της τιμής του χρυσού.
Πολλά από τα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία, είναι διαρθρωτικά, με το Brexit να είναι απλώς ένα σύμπτωμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες.
Σε εκείνο το σημείο, εκτιμήσαμε ένα χαμηλό της τιμής του χρυσού το Φεβρουάριο και το Brexit ενισχύει την άποψή μας.
Ως εκ τούτου αναβαθμίζουμε την πρόγνωση για την τιμή του χρυσού το επόμενο έτος από 1.325 δολάρια η ουγγιά έως 1.475 δολάρια η ουγκιά.
Επίσης, εκτιμήσαμε ένα χαμηλό για το ασήμι τον Απρίλιο στη δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης και τώρα εκτιμούμε, ότι η υπέρβαση των 30 δολαρίων η ουγγιά είναι εφικτή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης