Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το... Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι συνέβη σήμερα Παρασκευή 8/7 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το... Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - Τι συνέβη σήμερα Παρασκευή 8/7 στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Το κλίμα στην Ευρώπη σήμερα έχει αλλάξει άρδην προς το θετικότερο
COPY PASTE συνεδρίαση των πρόσφατων προηγουμένων, με την αξία των συναλλαγών στα συνηθισμένα χαμηλά της, με την ΑΛΦΑ να αποσπά το μεγαλύτερο μερίδιο του τζίρου, την ΕΤΕ να ακολουθεί σε απόσταση, την καθιερωμένη έκθεση** να κάνει την εμφάνισή της (αυτή την φορά από τα κ@λόπαιδα της BofA-ML, με εξοντωτικές μετοχικές τιμές στόχου για τις μη χρήσουσες stress tests και ΑΜΚ ελληνικές τράπεζες)
**Το σινάφι των …αναλυτών έχει στη κατοχή του διάφορα μοντέλα αξιολόγησης-αποτίμησης τα οποία χρησιμοποιούν κατά βούληση, ανάλογα με την εντολή που θα λάβουν… Αυτά τα μοντέλα, είναι σαν τον…Χουντίνι…

________________

ΣΧΟΛΙΟ: Το ράλι που σημειώνεται στις μετοχές των τραπεζών σε Ιταλία και Γερμανία και συνολικά πανευρωπαικά επέδρασε καίρια στο ελληνικό χρηματιστήριο... Το οποίο ενώ αρχικώς επλήγη από την έκθεση σοκ της Bank of America Merill Lynch για τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο στην πορεία το κλίμα του άλλαξε και έκλεισε με κέρδη στις 537 μονάδες.

Οι ελληνικές τράπεζες ανέκαμψαν με την Alpha bank να κλείνει με κέρδη +9,46% και έως +5,42% οι υπόλοιπες τράπεζες, ενώ ο FTSE 25 κινήθηκε με μεικτές τάσεις. Το κλίμα στην Ευρώπη σήμερα έχει αλλάξει άρδην προς το θετικότερο.

Στην Ιταλία το χρηματιστήριο σημειώνει ισχυρά κέρδη με τις τράπεζες να πρωτοστατούν στην άνοδο έως +17% με την Banco Popolare, την Monte Dei Paschi +4%, την Intesa San Paolo +8,5% και την UniCredit +7%.Ισχυρά κέρδη καταγράφουν και οι τράπεζες στην Γερμανία με την Deutsche bank να κερδίζει +5% και την Commerzbank +6%.

__________________

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΦΟΡΕΣ - ΣΧΟΛΙΑ


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,54%, στις 1.438,09 μονάδες, ενώ στο -1,24% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 651,41 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 6,39% στις 669,53 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 1,41%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 0,96%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 0,62%.

Συνεδρίαση για... λίγους και η σημερινή για το Χ.Α., το οποίο δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει ρυθμό εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων που εκδηλώθηκαν σε όλο του ταμπλό. Η "ρηχότητα" της αγοράς ευνόησε χαρτοφυλάκια για intraday κινήσεις, με το εύρος της διακύμανσης σε ορισμένες μετοχές να ξεπερνά ακόμη και το 13%.

Στις διακυμάνσεις τώρα, η ΔΕΗ ήταν αυτή που ακολούθησε τον τραπεζικό τομέα εκ του σύνεγγυς, κλείνοντας με κέρδη 3,35%, ενώ υποστηρικτικά λειτούργησαν οι Τέρνα Ενεργειακή (+2,86%), Ελλάκτωρ (+2,27%) και ΟΠΑΠ (+2,22%). Στο +1,6% έκλεισαν οι Βιοχαλκο και Ελληνικά Πετρέλαια, η Μυτιληναίος βρέθηκε στο +1,05%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Folli Follie, ΕΧΑΕ και Aegean.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μετά από (13) συνεδριάσεις στις οποίες είχαν ανοίξει μόλις (5) φορές στο ταμπλό(!!!) με συνολικές συναλλαγές ούτε καν 2600 τμχ (για μία από τις καλύτερες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο στο κλάδο τους) σήμερα εμφανίζουν κινητικότητα…

ΠΛΑΚΡ: Στα 4 ευρώ και στο +1%, με 4952 τμχ ενώ ζητούσαν κι άλλα 4000 τμχ στα 4,0100 ευρώ και 2048 τμχ στα 4 ευρώ… Αν κάποιος αγόραζε μερικά τμχ η τιμή θα πήγαινε στο 5%...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από το -5,66% στο +3,89% η ΕΤΕ, από το -3,4% στο +9,46% η ΑΛΦΑ, από το -5% στο +2,82% η ΠΕΙΡ και από -6% στο +5,42% η ΕΥΡΩΒ…

ΣΤΑ 42,17 εκατ. ο τζίρος, με 44 ανοδικές, 23 σταθερές και 40 πτωτικές μτχ… Στο +1,03% και στις 537,10 μονάδες ο ΓΔ, με τον ΔΤΡ στο +6,4% από -4,36%…

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Με απώλειες 2 ολόκληρα ευρώ από τα προ μηνός υψηλά του (μέχρι και 8ετίας) στα 9,8000 ευρώ μετά και το σημερινό του -3,11% που τον έφερε στα 7,8000 και με αυξημένο όγκο συναλλαγών (48,9 χιλ. τμχ)...

"ΚΑΡΑΜΠΙΝΙΕΡΟΙ": Κι άλλο δωράκι από την ΑΛΦΑ στα 1,3500 ευρώ και σε καλή μεριά...

ΑΤΤΙΚΗΣ: Δεν πήρε..χαμπάρι από το ανοδικό γύρισμα κλείνοντας στα χαμηλά της ημέρας με πτώση 3,75% στο 0,0770 ευρώ και με το ιστορικό ελάχιστο σε απόσταση ανάσας (0,0670)...
__________________________________

ΣΧΟΛΙΟ- ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεταθέτουν συνεχώς το αξεπέραστο δικό τους τραπεζικό πρόβλημα, επιτιθέμενοι - μέσω των οίκων με τους οποίους συνεργάζονται στενά- στις ελληνικές τράπεζες και όποιον πάρει ο χάρος.

KAI επειδή τόγραψε η BofA πρέπει όλοι να πάμε να...πνιγούμε;;; Η θέση των ελληνικών τραπεζών πλέον είναι κατά πολύ καλύτερη των άλλων της ΕΕ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ μοντελάκια και μοντέλα που σου δίνουν ακριβώς τις παραγγελίες... ΟΠΩΣ τις θέλεις... Small, mini, medium, large, extra large.

KAI επειδή το πελατειακό μέρος του Συστήματος πρέπει να ταίζετε με τον εκάστοτε σανό (η δόση ποικίλει) κοπανάνε και τις εκθεσάρες τους...

ΟΣΟ αφορά τις...περισπούδαστες εκθέσεις των αναλυτών, οι παλιές καραβάνες των αγορών ξέρουν πολύ καλά πως κατασκευάζονται.

Τις ...προάλλες κάποια άλλα παιδιά-τζιμάνια είχαν βγάλει... φιρμάνι... στα 12,5000 ευρώ ο ΟΤΕ. Κι έτρεχαν τα..."ζα" μη χάσουν την ευκαιρία.

Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να κερδίζεις στις Αγορές είναι να κινείσαι σε αυτές κόντρα στις εκτιμήσεις των...experts αναλυταράδων. Γράφεται κι αλλιώς...
__________________

"ΚΑΤΙ ΠΛΑΚΕΣ": Πλαφόν 1ου βαθμού η ΑΛΦΑ στο +9,5% και στα 1,6200 ευρώ... Α, ρε BofA με τους αναλυταράδες σου... Αυτά θα παθαίνουν, όσοι τους πιστεύουν.
____________________

GOLDMAN SACHS - STATISTICS*(ΧΘΕΣΙΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ*): Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης έχει υποχωρήσει 22% από την ημέρα του δημοψηφίσματος, χάνοντας 228 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση, με τις ελληνικές, τις ιρλανδικές, τις ιταλικές, τις βρετανικές και τις γερμανικές τράπεζες να είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι.

Πιο αναλυτικά, οι ελληνικές τράπεζες έχασαν το 43% της κεφαλαιοποίησης τους ( 3,3 δισ. ευρώ), οι ιρλανδικές το 39% (3,5 δισ. ευρω), τις ιταλικές 32% (20,7 δισ.), τις βρετανικές 26% (78,3 δισ.) και τις γερμανικές τράπεζες 25% (7,6 δισ.).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης