Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hill (Βρετανός επίτροπος Ε.Ε.): Έρχεται μείωση στα εποπτικά κεφάλαια τραπεζών για δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις

Hill (Βρετανός επίτροπος Ε.Ε.): Έρχεται μείωση στα εποπτικά κεφάλαια τραπεζών για δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις
Η εξέλιξη αναμένεται να συνδράμει στην επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης προς τις μικρές επιχειρήσεις διευρωπαϊκά
Προς την εκτενέστερη χαλάρωση των κανόνων τήρησης εποπτικών κεφαλαίων από τις εμπορικές τράπεζες έναντι δανείων τους προς μικρές επιχειρήσεις κατευθύνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανέφερε την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 ο απερχόμενος Βρετανός επίτροπος Χρηματο-οικονομικών Υπηρεσιών, Jonathan Hill, εξέλιξη που εδράζεται σε πρότασή του.
Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2014 τα εποπτικά κεφάλαια που όφειλαν να τηρούν οι τράπεζες έναντι δανείων τους αξίας έως 1,5 εκατ. ευρώ προς μικρές επιχειρήσεις έχουν ήδη μειωθεί κατά 15%, ενώ αυτό που εξετάζεται τώρα είναι η πλήρης κατάργηση του ορίου των 1,5 εκατ. ευρώ ανά δάνειο (μόνο προς μικρή επιχείρηση).
Σύμφωνα με τον Hill - ο οποίος παραιτήθηκε με εφαρμογή από το Σάββατο 16/7 λόγω ευθιξίας μετά την βρετανική ψήφο υπέρ του Brexit - σύντομα δεν θα υπάρχει πλέον το όριο των 1,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι και τα δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις άνω της συγκεκριμένης αξίας θα τυχαίνουν μειωμένων εποπτικών κεφαλαίων κατά 15%.
Αυτό, αναμένεται να συνδράμει στην επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης προς τις μικρές επιχειρήσεις διευρωπαϊκά.
Επισημαίνεται, ότι οι αλλαγές στους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών της Ευρώπης απαιτούν την έγκριση από κάθε χώρα της Ε.Ε. ξεχωριστά, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης