Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Ένα πολύ σπάνιο σήμα θα μπορούσε να στείλει τον S&P 500 στις 2.400 μονάδες

BofA Merrill Lynch: Ένα πολύ σπάνιο σήμα θα μπορούσε να στείλει τον S&P 500 στις 2.400 μονάδες
Περιθώρια ανόδου μέχρι και 11% βλέπουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας για το σημαντικότερο δείκτη της Wall Street
Λένε ότι τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό για τους ταύρους στη Wall Street, σύμφωνα με έναν τεχνικό αναλυτή.
Όπως δήλωσε την τρίτη 12 Ιουλίου στο CNBC ο Stephen Suttmeier της Bank of America Merrill Lynch, η αγορά είδε πρόσφατα ένα «πολύ σπάνιο σήμα» που θα μπορούσε να οδηγήσει τον S&P 500 ακόμη και στις 2.400 μονάδες, δηλαδή άνω του 11% υψηλότερα σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.
Έχουν περάσει 414 ημέρες από το Μάιο του 2015 μέχρι και το πιο πρόσφατο νέο υψηλό του δείκτη.
Ο S&P 500 κινείται πλευρικά για ένα μεγάλο μέρος των τελευταίων 24 μηνών.
Αλλά είναι αυτή η έλλειψη ορμής που έχει πείσει τον Suttmeier ότι ο δείκτης θα μπορούσε να βρίσκεται στα πρόθυρα της επόμενης κίνησης υψηλότερα.
Ο ίδιος εξήγησε ότι από το 1929 υπήρξαν 24 περιπτώσεις που η αγορά κινήθηκε επί 300 ημερολογιακές ημέρες ή και περισσότερο χωρίς να κάνει νέο υψηλό 52 εβδομάδων και σε αυτές τις φορές η φυγή προς τα εμπρός ήταν πολύ ισχυρότερη από το μέσο όρο.
«Όταν βλέπω αυτούς τους αριθμούς και αν ακολουθήσουμε αυτό το σήμα, η απόδοση για τις 250 ημέρες εκτός μέσου όρου είναι περίπου 15,6%, η μέση απόδοση είναι περίπου 14,8% και η αγορά είναι υψηλότερα στο 91% των περιπτώσεων», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης